Izvor:
10.06.2018 u 00:55
0

NEK SE TRESE KOSTARIKA: Furiozni Orlovi zgromili Boliviju u generalnoj probi za Mundijal!

Reprezentacija Srbije deklasirala je Boliviju 5:1 (4:0) u Gracu u poslednjoj proveri pred start na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Aleksandar Mitrović je postigao tri gola, a po jedan Adem Ljajić i Branislav Ivanović.

Bolju generalnu probu za Mundijal "orlovi" nisu mogli ni da zamisle. Bacili su petardu za srećan put u Rusiju…

O kvalitetu reprezentacije Bolivije može da se diskutuje, ali da su izabranici selektora Mladena Krstajića prikazali brzu, tečnu i pre svega efikasnu igru, tu nema diskusije.

Bilo je mnogo kritika na račun "orlova" posle poraza u prvom od dva meča tokom priprema u Austriji – od Čilea (0:1), ali sada kada je igrao najjači tim po Krstajićevom izboru, zaslužuju sve pohvale.

Nema sumnje da Kostarikancima, prvim rivalima Srbije na Mundijalu (17. jun u Samari u 14.00), nije svejedno posle ovakve predstave srpskih fudbalera.

Krstajić je donekle iznenadio sastavom, jer je izostavio Luku Milivojevića, pa je vezni red delovao ofanzivniji nego inače, sa Matićem, Milinković-Savićem, Tadićem, Ljajićem i Kostićem, ispred kojih je kao najistureniji bio Mitrović.

U zadnjoj liniji selektor je šansu ukazao mladom Milenkoviću, koji je činio štoperski par sa Tošićem, dok su bekovi bili najiskusniji igrači, Ivanović i kapiten Kolarov.

I takva ofanzivna postavka odmah je počela da daje rezultate u današnjem meču na "Merkur areni". Srbija je od starta uspostavila dominaciju i pritiskala rivala.

Opasni su bili "orlovi" posle prekida, posle akcija po desnoj strani, kroz sredinu…

Srbija je povela već posle četiri minuta kada je Mitrović udarcem glavom posle kornera načeo Bolivijce, već u 19. minutu bilo je 2:0, u strelce se tada upisao Ljajić pošto ga je odlično proigrao Tadić, a samo četiri minuta kasnije bilo je 3:0 – Ljajić je upisao drugu asistenciju, a Mitrović drugi gol.

A onda je u 42. minutu viđena spektakularna akcija "orlova" i strašna egzekucija Ivanovića! Na odmor se otišlo rezultatom 4:0.

Bolivija je iskoristila trenutke opuštanja "orlova", pa je u uvodu drugog poluvremena smanjila na 1:4 preko Kamposa. Međutim, to je bilo sve od te južnoameričke selekcije.

U nastavku se Mitrović pobrinuo da upiše svoj prvi het-trik golčinom sa 20-ak metara! Bilo je to u 68. minutu kada je postavljen konačan rezultat.

Mogla je Srbija i do ubedljivije pobede, jer je stvorila još nekoliko šansi. Matić je još u prvom poluvremenu pogodio prečku kada se našao u zicer poziciji, za malo su bili neprecizni udarci Tadića, Kostića…

Sve u svemu, "orlovi" su bili furiozni pred odlazak u Rusiju.

"Orlovi" će u nedelju u ranim jutarnjim satima stići u Srbiju, a već u ponedeljak putuju za Kalinjingrad.

Kurir
Foto: Facebook/Fudbalski savez Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter