9°C

Beograd

BRAVO SRBINE: Gudurić ličnim rekordom vodio Memfis do pobede! (VIDEO)

Nakon što su u četiri prethodna dana na NBA parketima briljirali Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, našoj košarkaškoj rapsodiji pridružio se i Marko Gudurić, ličnim rekordom u dramatičnom preokretu Memfis Grizlisa koji su sa 117:119 dobili Šarlot Hornetse uz 17 poena našeg reprezentativca. Ali kakvih, i kada...

Nije bila puka statistika jedino važna za momka koji je ovog leta stigao u najjaču košarkašku ligu sveta. "Tražio" se Gudurić, kao i mnogi, mnogi NBA početnici, više osmatrao šta se dešava oko njega nego što je preuzimao stvari u svoje ruke, "snimao situaciju" u klubu u kome je, a gradeći postepeno prostor za sebe.

Kada je saigrače navikao na ono što može, počeli su sa poverenjem da ga smatraju ravnopravnim i - 14 poena je ubacio Dalasu pre četiri dana. Sada je pred njim pao i klub čiji je vlasnik Majkl Džordan. A baš je u "Džordanovom dresu" (jer sve 23-ojke na svetu istinske ljubitelje košarke podsećaju isključivo na "njegovo leteće visočanstvo"), naš reprezentativac zablistao u Šarlotu.

Njegovi "grizliji" dugo nisu uspevali da izađu na kraj sa domaćina, naročito ih je mučio Tori Rozije (na kraju završio izjednačivši lični rekord sa 33 poena), a Hornetsi su pritom imali i solidnu dvocifrenu prednost u trećoj deonici. Tada se Gudurić razgoropadio.

Ubacio je 11 poena u toj četvrtini, trojkama digao samopouzdanje saigrača, pa iako je na kraju jedan od najboljih NBA početnika Dža Morant uzeo stvari u svoje ruke i postigao koš za trijumf, američki novinari koji prate "grizlije" svesni su da će se o nekim junacima "pevati pesme", a o nekima koji su doprineli preokretu - i ne baš:

Marko Gudurić je do 17 datih poena stigao za samo 19 minuta igre, šutirajući 2/3 za dva, 4/6 za tri, uz dva skoka, jednu blokadu i jednu izgubljenu loptu. Dok je on bio na parketu, Memfis je dao pet poena više nego što je primio.

Junak meča, mladi Dža Morant, na kraju je dogurao do 23 poena pred porodicom i oko 100 prijatelja "iz starog kraja", a sa po 13 poena su drugoj uzastopnoj pobedi Memfisa na gostovanjima (što se nije desilo od 2017.) doprineli Valančijunas i Klark. U Džordanovom klubu, Rozije je postigao pomenuta 33 poena, a Monk 20.

"Grizliji" naredni meč igraju u noći između petka i subote, kada će dočekati Jutu.

Izvor: sport.blic.rs
Foto: eurohoops.net/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar