7°C

Beograd

Photo: FACEBOOK

Izvor: telegraf

SRBIJA IMA NOVOG ŠAMPIONA U KOŠARCI: Ni Zvezda ni Partizan na tronu, TITULA U GRADU KOŠARKE

Košarkaška liga Srbije odlučila je da proglasi šampiona usled prekida prvenstva zbog novonastale situacije sa epidemijom korona virusa u svetu.

Titulu KLS osvojio je na osnovu trenutnog plasmana Borac iz Čačka, pa će tako pehar u grad košarke.

HAPŠENJE U NOVOM SADU: Slagao da je bio u kontaktu sa zaraženim od koronavirusa

Ekipa koju sa klupe predvodi Marko Marinović, bila je najdominantnija u dosadašnjem takmičenju sa 23 pobede i 3 poraza posle 26 kola. Na drugom mestu je Sloboda iz Užica sa 20 pobeda i 6 poraza, na trećm mestu je Zlatibor sa 17 pobeda i 9 poraza, koliko ima i četvrtoplasirani Novi Pazar.

Sve ove ekipe obezbedile su i plasman u Superligu Srbij, uz Dinamik, Mladost, Napredak i Metalac, koji zaokružuju osam ekipa koje će igrati u Superligi, ukoliko se ona uopšte i bude igrala do kraja košarkaške sezone, jer je neizvesno kako će se uopšte odvijati situacija za epidemijom korona virusa, koja je zaustavila sport u gotovo čitavom svetu.

KORONA ZAUSTAVILA I TENIS: WTA otkazala turnire do 2. maja

Borac i Sloboda su na osnovu plasmana obezbedili i plasman u Drugu ABA ligu, gde bi u zavisnosti od rezultata naših klubova, tu se može naći i trećeplasirani Zlatibor.

Iz KLS ispadaju Vojvodina i OKK Beograd.

Posetimo, još je neizvesno kako će se i da li će se uopšte završiti ABA liga, gde su naši najveći klubovi - Partizan i Crvena zvezda.

Partizan je na osnovu regularnog dela kolo pre kraja obezbedio 1. mesto pred plej-of, ali još se ne zna da li će ga uopšte i biti, ili će se igrati fajnal for, ili će se po ugledu na KLS i još neke lige poput Litvanske, prvak proglasiti na osnovu trenutnog plasmana. Pošto je u pitanju regionalna liga, gde ima mnogo struja, neizvesno je davati bilo kakve prognoze.

To bi moglo ujedno da prolongira ili otkaže i Superligu Srbije, pa bi Borac mogao da ostane jedini klub koji će se u 2020. godini okititi titulom prvaka u košarci.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti