25°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: blic

OTIŠLI ZVEZDINI STRANCI, SAMO DVOJICA OSTALA: Klub sa Kalemegdana se oglasio se saopštenjem

Košarkaški klub Crvena zvezda je obavestio sportsku javnost da u skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja u Republici Srbiji, zbog opasnosti od širenja virusa Covid-19 obustavlja sve aktivnosti seniorskog tima, mlađih kategorija kluba i škola košarke do normalizacije stanja u Republici Srbiji.

Saopštenje kluba sa Malog Kalemegdana prenosimo u celosti:

KORONAVIRUS ZAUSTAVIO JE SVET: Spisak svih sportista zaraženih COVID-19

"Uprava KK Crvena zvezda je nakon proglašenja vanrednog stanja i u novonastalim okolnostima održala sastanak sa trenerima i igračima svih selekcija i donela sledeće odluke: Većina stranih igrača je na lični zahtev otputovala svojim kućama, osim Majkla Odža i Stratosa Perperoglua koji se trenutno sa porodicom nalazi u Beogradu u narednim danima doneće odluku o eventualnom ostanku u Beogradu ili odlasku u Grčku.

Svi domaći igrači seniroskog tima i mlađih selekcija, kao i treneri, su u sa svojim porodicama u svojim domovima i poštuju sve preporuke nadležnih državnih organa i kluba, dok je u menadžmentu uvedeno dežurstvo u skladu sa merama državnih organa.

POLICAJAC VELIKOG SRCA: Podelio ručak sa beskućnicom nakon što je video njenu majicu

Po normalizaciji i eliminisanju zdravstvene ugroženosti građana Srbije dogovoreno je da se svi strani igrači vrate u Beograd i zajedno sa domaćim igračima nastave sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju.

KK Crvena zvezda kao jedna od nacionalnih sportskih institucija deliće u potpunosti sudbinu ove zemlje i društva u kome živi i radi. Kada sport i košarka ponovo budu došli na red, naš klub će se zalagati da se sva takmičenja završe na terenu i da se šampioni proglašavaju nakon pobeda na parketu.

TEŠKI DANI ZA SRBIJU: Zvezda izdala saopštenje i iznela jasan zahtev

Imajući u vidu da je sada nacionalni prioritet očuvanje zdravlja I ljudskih života, bilo bi dobro da se svi solidarišemo I koncentrišemo u cilju prevazilaženja ovog velikog globalnpog izazova koji jedini zajednički možemo da pobedimo. Imaćemo dovoljno vremena da pronađemo rešenja za okončanje takmičenja na sportski način I na terenu, bez ikakvih prekrajanja tabela i neumerenih izjava kada im nije ni vreme, ni mesto.

Do tada, čekajući bolja vremena, ne želimo na bilo koji način da utičemo na nešto što je mnogo važnija utakmica od one na košarkaškom terenu – borba za život naših građana.

KK Crvena zvezda će u potpunosti poštovati mere koje su propisali Predsednik Republike Srbije i Vlada Republike Srbije, što očekuje I od svoje milionske armije navijača i simpatizera", navodi se u saopštenju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar