18°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Blic.rs

GOBER IMA SIMPTOME KOJE NEMA SVAKO: "ŠTA SE OVO DEŠAVA"

Centar košarkaškog kuba Juta Džez Rudi Gober, koji je bio prvi zaraženi igrac SARS-CoV-2 tipom korona virusa u najjacoj ligi sveta, usled cega je NBA obustavila takmicenje do daljnjeg, obelodanio je da ima nesvakidašnje simptome.

"Samo da vam javim novosti. Gubitak cula mirisa i ukusa je definitivno jedan od simptoma. Nijedan miris nisam uspeo da oseti u poslednja cetiri dana. Da li još neko prolazi kroz to?", upitao je on putem Tvitera.

Kako navode mediji "britanski naucnici su potvrdili da bi, u redim slucajevima, moglo da dode do pomenutih simptoma, cak i bez prisustva onih uobicajenih kao što su groznica, kašalj, nedostatak vazduha".

Rudi Gober je, podsetimo, na nedavnoj konferenciji za štampu ismevao pandemiju, dodirivao sve što su novinari pred njega postavili tokom davanja izjave...

... a kada je saznao da je zaražen, i da je virus preneo i klupskom kolegi, najboljem strelcu tima, Donovanu Micelu (koji mu nije zamerio, ali ga je "potkacio" u svom obracanju javnosti, za razliku od mnogih navijaca koji su tražili Goberovo hapšenje), rešio je i da se sam oglasi povodom novonastale situacije. Izvinio se svima koje je ugrozio, a onda je i rešio da priloži pola miliona dolara za borbu protiv pandemije.

Zbog cinjenice da je medicinski utvrdeno da je Gober inficiran, rukovodstvo lige je odmah prekinulo NBA takmicenje, i to dok je trajalo nekoliko utakmica, pored ostalih i ona u kojoj je Boban Marjanovic ostvario rekord karijere u pobedi Dalasa nad Denver Nagetsima cija je prva zvezda Nikola Jokic.

Od tada do sada, pozitivni na testiranju na SARS-CoV-2 tip korona virusa od NBA igraca uz pomenuti tandem "džezera", još su i cetvorica clanova Bruklin Netsa (Kevin Durant i trojica neimenovanih), zatim Kristijan Vud iz Detroita, Markus Smart iz Bostona, dva igraca Lejkersa cija imena klub nije saopštio, te neimenovani "clanovi klubova" Filadelfije Seventiksers i Denver Nagets.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar