16°C

Beograd

Photo: wikipedia/printscreen

Izvor: Telegraf.rs

BARSINE ZVEZDE BEZ OBRAZA Neće da im se umanjenje plate za 70 posto!

Suočeni sa ogromnim finansijskim gubicima usled pandemije korona virusa, klubovi širom sveta rade na pronalaženju modela daljeg funkcionisanja, tačnije isplate igrača, svesni da u narednih nekoliko meseci neće imati prihode. 

To znači samo jedno u svakom slučaju: umanjenje plata, i to drastično.

Takva poruka zatekla je košarkaše Barselone posle sastanka generalnog menadžera kluba Naća Rodrigeza sa kapitenom Antom Tomićem i njegovim zamenikom Pau Ribasom. Njima je predočen stav kluba da će igračima biti isplaćeno samo 30 posto od sume koja je ostala da im se isplati iz ugovora.


PROČITAJTE JOŠ I OVO:
KORONAVIRUS POBEĐEN! U Vuhanu 8. aprila ukidanje zabrane kretanja
GODIŠNJICA NATO BOMBARDOVANJA SRBIJE: 78 DANA PROTIV 1.150 BORBENIH AVIONA (VIDEO)
KORONAVIRUS: DO JUTROS U SVETU 381.761 ZARAŽENIH, 16.558 UMRLIH I 102.429 IZLEČENIH
TLO U ZAGREBU NE MIRUJE: 74 MINI ZEMLJOTRESA DOSAD!
MAĐARI KUPUJU ORUŽJE U STRAHU OD KORONAVIRUSA: Kad dođe do nestašice hrane, ne znamo šta će biti!
AUSTRIJANCI PREĆUTKIVALI ZARAZU: Sve je krenulo iz ovog skijališta!
NEVEROVATNA PROMENA VREMENA: Sneg pokrio Srbiju

Tomić i Ribas su o detaljima sastanka i ponudi kluba obavestili saigrače preko "Vocap" grupe, a mnogima se u najmanju ruku nije dopao plan uprave.

Španski mediji prenose da većina igrača "neće ni da čuje" za predlog predstavnika kluba, neki čak i prete raskidom ugovora, pa je situacija trenutno napeta na relaciji svlačionica - klupske kancelarije.

Rezanje plata odnosi se i na članove stručnog štaba, iste mere klub želi da preduzme i prema Svetislavu Pešiću i njegovim saradnicima, s tim da njihov stav i dalje nije poznat.

Klub je ostavio igračima rok do utorka popodne da se izjasne, dosad to nisu uradili i sva je prilika da će dve strane teško naći kompromisno rešenje u ovoj vrlo delikatnoj sitaciji.

Katalonija je, kao i skoro sve ostale regije, uvela najrigoroznije mere u borbi protiv koronavirusa koji je u Španiji dosad usmrtio 2696 ljudi.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar