20°C

Beograd

Photo: facebook

Izvor: telegraf

CENTAR MORNARA O RASPLETU ABA LIGE: Luković smatra da su crno-beli zaslužili krunu

ABA liga je kao i sva takmičenja na svetu, osim retkih, stala, i pitanje je kada će biti nastavljena i privedena kraju. Taj scenario se možda i ne dogodi u dogledno vreme, jer je bezbednost i zdravlje ljudi u ovom trenutku ono najvažnije dok hara COVID-19 virus.

Vođstvo lige preispituje različite scenarije završetka sezone, najglasnije se pominje završni turnir kao najrealnija opcija, ali šta ako kriza sa virusem potraje...

- Ako ne bude moglo normalno da se nastavi, onda je fer da titula pripadne Partizanu, koji je zaslužio da bude prvi i da obezbedi Evroligu - smtra centar Mornara Uroš Luković u razgovoru za medije.

Mornaru prekid nije išao na ruku, jer je izgubio šansu da se u poslednjoj rundi bori za četvrtu poziciju na kojoj je trenutno, sa istim skorom, Cedevita Olimpija.

- Trenirali smo do prošlog utorka, a onda smo i mi stali. Bolja bi situacija bila da se prekinulo kad je završen taj regularni deo. Ovako imamo još jednu utakmicu sa Megom, ne znamo koliko ćemo pauzirati, ni da li ćemo ući u plej-of sa četvrtog mesta ili završiti takmičenje kao peti

Uroševa ljubav prema Partizanu je svima dobro poznata, otud i želja da crno-beli budu proglašeni šampionima, istina teško mu je pao trenutak kada je dobio "šut kartu" od voljenog kluba.

- Priznajem da volim Partizan od prvog dana života. Moj otac Ljubisav je bio pomoćni trener Dušku Vujoševiću, verovatno je od njega prešla ta ljubav na mene, brata i sestru, baš kao i ljubav ka košarci. Vratio bih se da me pozovu, to je jače od svega. Bio sam tu u sezoni 2016-2017, imao ugovor na dve godine, ali su mi preko leta rekli da nema mesta više za mene. Baš me je to tad pogodilo... Prešao sam u Mornar i možda odigrao najbolju utakmicu u karijeri za pobedu protiv Partizana (26, 10-9 za dva, 8 sk, 2 as, indeks 40 za 25 minuta). Mislim da su shvatili da su pogrešili što su me precrtali.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar