17°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic

OTKRIO SVE: Čović rekao koliki će tačno biti budžet Zvezde, koliko je najveća, a koliko najmanja plata igrača!

Predsednik crveno-bele izneo finansijske detalje sezone koja je pred nama

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, izneo je detalje o tome koliko će iznositi budžet kluba za narednu sezonu, kao i da on mora da bude 10 odsto manji u odnosu na prošlu sezonu, jer neće biti prihoda od sezonskih ulaznica, zbog epidemije korona virusa.

- Budžet Crvene zvezde za narednu sezonu iznosiće pet miliona evra neto. Biće, dakle, 30 odsto manji u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Nama su prihodi od prodatih sezonskih karata imali udela od nekih 25 do 30 posto u budžetima za prethodnu sezonu. Zbog pandemije virusa korona to u narednoj sezoni očigledno neće biti moguće - rekao je u intervjuu za Danas Nebojša Čović.

Istakao je da je Zvezda navikla da radi sa najmanjim budžetima u Evroligi i tako će biti i ove sezone, a da su sve ostalo spinovi.

SAZNAJTE JOŠ

TUČA NA ULICI: Pobegli iz kafića da ne bi platili račun, zaboravili telefon pa je NASTAO KARAMBOL!

NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Pedeset godina je besplatno lečio siromašne, TUŽNO kakav je kraj DOČEKAO!!

MAJSTORI PROFITIRAJU: Cena rušenja zida u stanu 1.000 evra!

PREDSEDNIK SRBIJE SASTAO SE SA AMBASADOROM RUSIJE U PREDSEDNIŠTVU

- Crvena zvezda je navikla da posluje i ostvaruje rezultate sa budžetom koji je ubedljivo najmanji u Evroligi. Bez obzira na sve priče i spinove koje slušamo godinama da su nam budžeti 15, 14 ili 11 miliona evra. Mi budžet formiramo prema realnim mogućnostima i okolnostima, ali transparentno, jer Evroliga nije organizacija koja trpi i dozvoljava improvizacije. Na tom planu traži jasno i dokumentovano poslovanje.

On je otkrio i koliko će Crvena zvezda trošiti na plate igračkom kadru. Čović je naglasio da crveno-beli moraju da poštuju preporuke Evrolige.

- Govorimo o preporuci Evrolige koju je Crvena zvezda poštovala i poštovaće u budućnosti. Otprilike, tri miliona evra trošiće se na plate igrača u narednoj sezoni, među kojima će najveća biti 400.000 dolara, tačnije između 350.000 i 400.000 hiljada, a najmanja 70.000 evra, odnosno između 50 i 70 - zaključio je Čović.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar