Izvor:
22.09.2018 u 20:27
0

CRVENO BELI U FINALU: Košarkaši Crvene Zvezde savladali Cedevitu u polufinalu ABA Superkupa u Laktašima!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevitu u polufinalu ABA Superkupa u Laktašima – 79:68 (25:16, 20:11, 11:17, 23:24).

Izabranici trenera Milana Tomića u nedeljnom finalu igraće sa šampionom ABA lige, ekipom Budućnosti, koja je ranije danas pobedila Partizan posle produžetka 90:87.

Biće to repriza prošlosezonskog finala plej-ofa regionalnog takmičenja, a crveno-beli će imati priliku da se revanširaju Podgoričanima za neuspeh u borbi za taj trofej.

Zvezda je protiv Cedevite odigrala sjajno prvo poluvreme, tokom kog je napravila zamajac dovoljan da u nastavku ne mora da daje gas do daske. Međutim, umalo od gotovog nije napravila veresiju.

Crveno-beli su razbili rivala u uvodu, pa su u 14. minutu imali čak 40:18. U tom periodu blistao je Faje, koji je do tada postigao 15 poena.

Na poluvremenu je bilo 45:27.

U drugom poluvremenu Zvezda je stala. U napadu nije bila ni bleda senka ekipe iz prvih 20 minuta, pa je Cedevita uspela da priđe na "minus deset" na početku poslednje deonice, a onda sredinom te četvrtine i da "probije" granicu, spusti se na jednocifreni zaostatak, da bi na nepuna dva minuta pre kraja prišla na samo 63:68.

Tada je Reglend pogodio trojku na kraju napada iz velike udaljenosti, odmah je na isti način uzvratio Agilar, ali kada je Cirbes zakucao na 40-ak sekundi do kraja za 73:66, to je bio kraj nadanja zagrebačkog tima da može do finala.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter