Izvor:
03.10.2018 u 20:44
0

CRNO- BELI PALI: Partizan slabijom igrom u drugom poluvremenu izgubio od Trenta!

Košarkaši Partizana su novu sezonu u Evrokupu počeli porazom od Trenta (73:82) u Italiji.

Vanja Marinković je sa 19 poena bio najefikasniji u Partizanu, pratio ga je Pejdž sa 16, dok je Lendejl ubacio 11. Kod Trenta Nikola Radičević je postigao 15, a Marbl i Forej po 14.

Crno-beli su odlično počeli utakmicu, posle dva minuta imali su 6 poena prednosti (11:5), a u dva navrata stizali su i do +9. Italijani nijednom nisu vodili u prvoj četvrtini, dva puta su stigli do izjednačenja (2:2 i 5:5), a prva deonica završena je sa vođstvom Partizana 24:17.

Trento je sredinom druge četvrtine stigao nadomak izjednačenja, ali se beogradski klub novom serijom ponovo odvojio do razlike od 9 poena (43:34). Dva minuta pre kraja prvog poluvremena dogodio se detalj koji je u velikoj meri odredio dalji tok utakmice, Đorđe Gagić je napravio nesportsku ličnu grešku, a Trento je iz tog napada postigao 4 poena. Do kraja prvog dela igre crno- beli nisu uspeli da poentiraju, a domaćin je to iskoristio da se potpuno vrati u meč i na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom – 43:43.

Loš ritam iz finiša prvog poluvremena Partizan je preneo i u nastavak, Trento je poveo prvi put na utakmici 49:48, a vrlo brzo bilo je i +9 (57:48). U tom periodu Đorđe Gagić je napravio još jednu nesportsku ličnu grešku zbog čega je završio meč. Vanja Marinković je trojkom prekinuo crnu rupu u igri Partizana i nagovestio hvatanje priključka, a nakon trojke Alekseja Nikolića 36 sekundi pre kraja bilo je 60:58.

Posle treće četvrtine Trento je vodio 62:58, a četvrta je počela trojkom Markusa Pejdža uz faul. Amerikanac nije iskoristio dodatno slobodno bacanje, Partizan nije izjednačio, a domaćin je napravio seriju od 9 vezanih poena za prvu dvocifrenu prednost na meču – 71:61. Uspeli su gosti da vežu 4 poena, ali je vrlo brzo razlika ponovo bila dvocifrena, 80:69, a do kraja je ostalo manje od dva minuta. Do kraja utakmice Partizan nije uspeo da ugrozi pobedu Trenta pa će priliku za prvi trijumf u Evrokupu ove sezone tražiti u sledećem kolu, protiv Zenita u Beogradu.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter