Izvor:
07.10.2018 u 08:55
0

PARTIZAN DOBIO DRAMU U PAKLU PIONIRA: Crno-beli slomili Olimpiju!

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju u dvorani "Aleksandar Nikolić" u utakmici drugog kola ABA lige posle dramatične završnice – 82:79 (18:16, 16:19, 22:21, 26:23).

Crno-belima je to drugi trijumf u isto toliko mečeva u regionalnom takmičenju, jer su na premijeri savladali Cedevitu u Zagrebu. Olimpija sada ima skor 1-1.

Partizan i Olimpija ne mogu bez trilera! U prethodne tri sezone svaki od šest duela im je bio dramatičan (čak tri puta igrali produžetke), a ni večerašnji se nije razlikovao po tome. Pobednik je odlučen u poslednjim trenucima…

Ekipu trenera Nenada Čanka bodrio je krcat "Pionir". Navijači Partizana došli su u velikom broju (7.000) da prvi put kod kuće vide svoje ljubimce na delu. Crno-beli su se poigrali živcima "Grobara", ali su na kraju svi zajedno slavili.

Rade Zagorac sa 26 poena bio je najbolji kod Partizana, Markus Pejdž je dodao 13, Vanja Marinković 12…

Kod gostiju bez premca je bio Jan Špan sa 24 poena, a dobre partije pružili su i Džons sa 12 i Mesiček sa 11.

Partizan bi napravio razliku, Olimpija bi ga stigla. U tom stilu je odigran je ceo meč. Ipak, Ljubljančani na kraju nisu imali snage za još jedan preokret, pa je domaćin zabeležio pobedu.

Partizan je u 14. minutu vodio 26:18, najviše zahvaljujući Pejdžu koji je u tom periodu već ubacio deset poena, ali je Olimpija serijom 12:1 napravila preokret. Crno-beli su tada imali veliki problem sa realizacijom, skoro šest minuta u finišu prvog poluvremena nisu dali koš iz igre.

Na odmor se otišlo rezultatom 34:35.

Mučili su se crno-beli i u nastavku sa šutem, sve dok nije proradio Rade Zagorac. Sa devet poena u trećoj četvrtini održavao je Partizan u životu.

Domaćin se u poslednjoj deonici ponovo odlepio, ali su gosti novom serijom 7:0 izjednačili – 65:65.

Crno-beli su uspevali da u finiši stignu do "plus četiri", a Olimpija bi svaki put smanjivala razliku, zaključno sa trojkom Mesičeka za 80:78 na 13 sekundi pre kraja.

Ipak, Nikolić je pogodio oba slobodna bacanja i rešio pitanje pobednika.

U "Pioniru" je tada počela crno-bela žurka.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter