OGLASIO SE ADAS: Evo prave istine o navodnom dopingovanju Teodosića i Popovićeve

 

Antidoping agencija Srbije (ADAS) saopštila je da su srpski košarkaš Miloš Teodosić i odbojkašica Silivija Popović imali opravdan razlog za korišćenje lekova koji se nalaze na listi zabranjenih doping sredstava, kao i da su imali odobrenje nadležnih organa. Uz adekvatnu medicinsku dokumentaciju koja je očigledno postojala u oba slucaja naših sportista, odobrenje TUE od strane medicinskih organizacija i eksperata iz ove oblasti, ne dovodi se u pitanje, navodi se u saopštenju ADAS.

Teodosić i Popovićeva nalaze se na novoj listi sportista koji su koristili nedozvoljena sredstva, koju je otkrila ruska hakerska grupa "Graciozni medvedi". Teodosić je dobio dozvolu za izuzeće za terapeutsku upotrebu (TUE) za lek deksametazon, koji je koristio sredinom januara, dok je Popovićeva dobila TUE za lek prednizolon. Oba leka spadaju u grupu glukokortikoidi.

- U slučaju Miloša Teodosića odobrenje TUE je traženo od FIBA početkom godine, a u slučaju Silvije Popović TUE je prijavljen MOK-u jer se dešavalo u vreme trajanja Olimpijskih igara u Riju. Ovom prilikom napominjemo da su oba terapeutska izuzeća odobrena od strane nadležnih organa - navodi se u saopštenju.

Komentarisanje medicinskih razloga za korišćenje glukokortikoida nije dozvoljeno zbog privatnosti medicinskih podataka, niti je to vidljivo u objavljenim infomacijama hakerske grupe.

 

Tanjug
Foto: Wikimedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro