Izvor:
04.10.2016 u 17:54
0

NIŠTA OD EVROKUPA: Košarkaški klub traži nadoknadu štete

Košarkaški klub FMP iz Železnika odlučio je da odustane od učešća u Evrokupu, nakon što je Skupština donela takvu odluku, uprkos pozitivnim preporukama koje je dobila od Upravnog odbora.

– Članovi Skupštine su informisani, i koliko je klub sa druge strane mogao da dobije u svakom pogledu igranjem Evrokupa, o čemu su nas izvestili članovi UO i pravnog tima. Zato ćemo u narednom periodu uz pomoć advokata EKA razmotriti pravne mogućnosti za nadoknadu štete koju je klub pretrpeo zbog neučešća u Evrokupu izazvanog neprincipijelnim pritiscima i atmosferom koja je stvorena u javnosti da niko, nakon nekoga, iz Srbije ne može da igra Evrokup – navodi se u saopstenju.

Iz FMP-a poručuju da će "time učiniti još jednu uslugu srpskoj košarci (koja je godinama unazad imala velike koristi od postojanja FMP-a u vidu desetina reprezentativaca u svim selekcijama) i konačno otkriti sve koji pod plaštom nekakve zaštite interesa srpske košarke, zapravo uništavaju tu košarku na sve moguće načine".

– Raduje nas da čelnici EKA i dalje prepoznaju važnost našeg kluba u evropskim okvirima, čini nam se, i mnogo više nego mnogi u domaćoj javnosti i srpskoj košarci. Takav stav i poverenje koje imamo od vodećih ljudi Evrolige naša je najveća pobeda – zaključuju iz Železnika.

Prvobitno je srpski predstavnik u Evrokupu trebalo da bude Partizan, ali su se nakon pritiska iz FIBA na KŠ, crno-beli predomislili i naredne sezone igraće u novoformiranoj FIBA Ligi šampiona.

Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter