Izvor:
06.10.2016 u 15:30
0

RAZBILI BI DRIM TIM: Rat onemogućio da ih pobedimo

Srpski trener Dušan Ivković rekao je da bi reprezentacija Jugoslavije pobedila „Drim tim“ na Olimpijskim igrama 1992. godine, da nije bilo rata.

Ivković je u intervjuu za televiziju Grčke pričao o svom životu i karijeri, a uz to je istakao da bi državni tim savladao ekipu najboljih američkih košarkaša, čak i bez hrvatskih i slovenačkih igrača, ali Jugoslavija tada nije nastupala zbog sankcija.

– Da nije bilo rata, verujem da bismo pobedili „Drim tim“. Dok su se drugi igrači fotografisali sa američkim, Džordanom i ostalima, mi smo radili za taj meč, jer verujem da bismo mogli da ih pobedimo.

U tom timu ne bi bilo igrača poput Petrovića, Kukoča, Rađe, ali Ivković smatra da bi Divac, Paspalj, Đorđević i ostatak tima mogli da ispišu istoriju.

Ivković je potom pričao i o pokojnom Draženu Petroviću, ali nije izdvojio nijednog košarkaša kao omiljenog.

On je bio veliki radnik. Ako trening počinje u 8, on je stizao već u pola 8, kako bi bio spreman da uči i radi. Ipak, ne mogu da izdvojim nijednog igrača, svi su mi bili kao deca – istakao je Ivković.

B92

Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter