Izvor:
08.10.2016 u 16:51
0

NBA POLIGLOTE: Ugovaraju akcije na srpskom

Postoje sportisti koji privače pažnju na sebe ne samo onim što rade na borilištu, već i svojom pojavom, intelektom, karakterom, načinom na koji se ophode prema drugima. Takav je i Poljak Marćin Gortat.

Nadimak u NBA ligi mu je "Poljski čekić". Bio je fudbaler, skakač uvis, reprezentativni plivač. Govori pet jezika, a srpski mu je mnogo pomogao u karijeri.

-Tačno naučio me moj trener i mentor Saša Obradović. Inače, taj jezik sam dosta slušai u svlačionici i zato ga govorim tečno – rekao je jednom prilikom Gortat poljskim medijima.

Naravno, poznavanje srpskog jezika dovelo je do mnogih anegdota sa Goranom Dragićem. Dok je Gortat igrao sa Dragićem u Finiksu mnogo akcija su ugovarali baš na srpskom jeziku. Bio je to odličan alat kojim su mogli da se služe, a da ih (skoro) niko ne razume. Goran se jako iznenadio kada je čuo da Poljak priča naš jezik. Nije mogao da veruje kada mu se Poljak prvi put obratio.

Mocartsport
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter