Izvor:
14.09.2019 u 13:45
0

FIBA DOBILA KRITIKE: Bartomeu o tome koliko igrača nije igralo za reprezentaciju!

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu ponovo je kritikovao Svetsku kuću košarke (FIBA).

Bertomeu je ponovo kritikovao organizacioni sistem FIBA koji se u prethodnih par godina promenio na štetu košarke.

Ta organizacija je na meti kritičara zbog ubacivanja kvalfikacionih "prozora" za Svetsko prvenstvo, kao i velike promene u kalendaru održavanja takmičenja.

– FIBA kalendar se dokazao kao pogrešan u svakom takmičenju. Sve od reprezentativnih kvalifikacionih 'prozora' za Mundobasket, do toga da je Svetsko prvenstvo pomereno na godinu dana pred Olimpijske igre – istakao je Bertomeu i dodao:

– FIBA bi trebalo da bude iskrena i da preispita svoje odluke, gledajući na to koliko je igrača odustalo od igranja za reprezentaciju.

Sa Bertomeuom je saglasan i nekadašnji komesar NBA lige Dejvid Štern.

Krajem naredne sezone Evroliga i FIBA će biti u dodatnom problemu, pošto je elitno evropsko takmičenje produžilo sezonu zbog veće broja timova (18 umesto 16) i biće problematično uklopiti kraj godine sa kvalifikacionim turnirima FIBA za Olimpijske igre.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter