Izvor:
20.09.2019 u 16:32
0

EVROLIGA: Ko će „EKSPLODIRATI“? Na listi su i trojica Srba!

Na zvaničnom sajtu elitnog kontinentalnog takmičenja objavljena su imena 10 potencijalnih osvajača nagrade "Zvezda u usponu".

Boriša Simanić (Crvena zvezda), Aleksej Pokuševski (Olimpijakos) i Stefan Peno (Alba) svrstani su u grupu od 10 mladih košarkaša, rođenih posle 1. jula 1997. godine, koji bi ove sezone mogli da ostave značajan trag u Evroligi.

Ovo je 16. sezona u kojoj će Evroliga birati svoju "Zvezdu u usponu", a do sada su je od Srba osvajali Bogdan Bogdanović dva puta (2013/14 u Partizanu, 2014/15 u Fenerbahčeu) i Novica Veličković jednom (2008/09 u Partizanu).

Među laureatima su brojni aktuelni i bivši NBA košarkaši – Luka Dončić, Nikola Mirotić, Riki Rubio, Danilo Galinari, od letos i Goga Bitadze, koji je iz Mega Bemaxa prešao u Indijana Pejserse.

Rani favorit za nagradu "Rising star 2019/20" prema sajtu Evrolige je Teo Maledon, plejmejker Asvela, a slede Jovel Zusman (Makabi), Laurinas Birutis (Žalgiris), Stefan Peno i Deni Avdija (Makabi).

Za Simanića u tekstu piše da je "krilni centar koji radi sve", a najveći kvaliteti su mu ofanzivni skok, blokade i šut spolja.

Pokuševski je "verovatno najintrigantniji igrač na ovoj listi", pošto je visok 211 centimetara i igra plejmejkera sa pozicije krilnog centra. Osamnaestogodišnji Novosađanin, piše na sajtu Evrolige, "ima neograničen potencijal".

Pored navedene sedmorice, u Top 10 potencijalnih kandidata za "Zvezdu u usponu" su Rokas Jokubaitis (Žalgiris), Usman Garuba (Real) i Tarik Biberović (Fenerbahče).

Mečevi prvog kola Evrolige na programu su 3. i 4. oktobra. Crvena zvezda će u četvrtak 3. oktobra gostovati Panatinaikosu.

Mondo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter