Izvor:
04.11.2019 u 17:58
0

KRAJ KARIJERE! Plejmejker sa 38 godina odlučio da napusti profesionalno igranje košarke!

Španski plejmejker Hoze Kalderon sa 38 godina je odlučio da napusti profesionalno igranje košarke.

Hoze Kalderon je imao prilično bogatu karijeru koju je gradio u Evropi i u NBA – najjačoj ligi sveta.

Počeo je karijeru u Alavi, a gradio je kroz Alikante, Fuenlabradu i naravno Tau Keramiku, da bi se 2005. godine otisnuo u NBA i zadužio dres, tada najmlađe franšize – Toronto Reptorsa.

U sezoni 2008/09 Kalderon je bio rekorder u procentima izvođenja slobodnih bacanja, po čemu je usamljen na samom vrhu NBA lige svih vremena, dok je u Torontu imao još jednu sjajnu sezonu kada je bio lider u procentu šuta za tri poena, što je ponovio i u dresu Detroit Pistonsa sezonu kasnije.

Potom je branio boje Dalas Maveriksa, Njujork Niksa, Los Anđeles Lejkersa, Atlanta Hoksa i Klivlend Kavalirsa, da bi u Detroitu odigrao svoju poslednju sezonu na velikoj sceni.

Kalderon će se priključiti savezu igrača, gde će biti asistent specijalnom konsultantu Mišel Roberts.

Izvor: B92
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter