Izvor:
17.11.2019 u 07:56
0

PRIPREMITE SE ZA SPEKTAKAL: Večeras večiti derbi košarkaša Zvezde i Partizana!

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras od 20 sati u "Štark areni" u 7. kolu regionalne ABA lige igraju prvi ovosezonski večiti derbi.

Večiti rivali po drugi put u istoriji odigraće derbi u beogradskoj areni, prvi posle 2009. godine i polufinala završnog turnira regionalne lige.

I crno-beli i crveno-beli ovaj susret dočekuju posle poraza u evropskim takmičenjima, a trener Partizana Andrea Trinkijeri smatra da druge utakmice ne mogu da se vežu za derbi.

"Derbi je uvek nešto posebno. Stvar je da zaboraviš umor, povrede, uvek nešto više imaš da daš. Oni su dobra ekipa, važna je utakmica, Veoma bih voleo da je dobijemo, ali možda bih više voleo da dobijemo one derbije koji su na kraju sezone", rekao ja Trinkijeri.

Zvezda večitom rivalu gostuje posle poraza u Evroligi od ASVEL-a u petak, a trener Andrija Gavrilović ističe da će više dana odmora biti prednost rivalu.

"Derbi je uvek neizvesna utakmica. Tako je bilo, tako je i sada. Imamo isti broj pobeda i poraza, specificno je po tome što cemo je odigrati u Areni. Imali smo tešku evroligašku utakmicu koja je rešena u produžetku i imali samo jedan dan da se osvežimo i pripremimo. Ipak, to za nas nije novitet", rekao je Gavrilovic.

Kapiten Partizana Novica Veličković očekuje tešku utakmicu, jer kako kaže, u derbiju nema favorita.

"Derbi kao derbi, nema favorita. Možda i jedina utakmica u kojoj umor ne može da bude izgovor. Derbi uvek nosi dosta emocija, dosta tenzije i naboja. Dosta igrača se prvi put susreće sa tim, ali pomoći ćemo im da se to prebaci na pozitivnu stranu i da ako uspemo, izvučemo meč u našu korist", izjavio je Veličković.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac ističe da je derbi novi izazov za njegov tim koji mora da zaboravi poraz od ASVEL-a.

"Pred Partizan ćemo imati malo vremena da se osvežimo i oporavimo nakon velike potrošnje protiv Asvela. Partizan svakako jeste u prednosti jer je imao dva dana više za odmor, ali ovo su utakmice u kojima nikada ne možete da kažete ko ce izaći kao pobednik, na kraju presuđuju veća želja, energija, jedna lopta i neki detalji“, zaključio je Davidovac.

Tanjug
Mega Bemax/Ivica Veselinov

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter