Izvor:
02.12.2019 u 09:52
0

DONČIĆ SE POIGRAVAO SA IDOLOM Mladi Slovenac razvalio Lebrona

Luka Dončić nastavlja da impresionira u svojoj tek drugoj sezoni u NBA ligi.

Nakon što je postao tek četvrti igrač u istoriji koji je u jednom mesecu imao tripl-dabl prosek sa najmanje 30 poena, protekle noći je zablistao protiv jednog od favorita za osvajanje titule.

Mladi Slovenac je bio na korak od novog tripl-dabla u kultnom "Stejpls centru", predvodivši Dalas do pobede nad Lejkersima 114:100. Dončić je za 33 minuta na parketu pogodio 10 od 23 šuta iz igre (4/10 trojke) za 27 poena, 10 asistencija i 9 skokova, mada je imao i 7 izgubljenih lopti.

Uprkos tom što su sa druge strane parketa bili Lebron Džejms i Entoni Dejvis, Dončić je posebno uspeo da zadivi navijače "jezeraša" sa dva sjajna poteza.

Prvi od njih je sjajno zakucavanje nakon nekoliko igrača Lejkersa nakon što je bukvalno u jednom koraku pretrčao Kentevijusa Koldvel-Poupa.

Potom je u direktnom duelu nadmudrio i Džejmsa, sjajnim step-bekom i trojkom sa devet metara.

– Gledao sam Džejmsa kao dete. Divio sam mu se, bio mi je uzor dok sam odrastao. Još uvek je. Bio sam nervozan pre utakmice, iako nikad nisam nervozan pre meča – rekao je Dončić posle meča u Los Anđelesu.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter