Izvor:
23.11.2016 u 21:34
0

OSVAJANJE BOSFORA: Za pobedu nad Efesom potrebno više od maksimuma!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa morati da pruži više od maksimuma kako bi došla do pobede i iznenađenja u Istanbulu protiv Efesa u 9. kolu Evrolige.

– Posle ritma i perioda koji je u prethodnih 14 dana bio izuzetno naporan, nastavljamo takmičenje u Evroligi. Očekuje nas novo gostovanje u Istanbulu ekipi koja ima veliki kvalitet i koja od nas zahteva da budemo dobri u oba prvaca. Za iznenađenje je potrebno da igramo jako dobro. Efes ima novog trenera, dosta izmena je napravio i svesni smo šta nas čeka, još bez Luke Mitrovića – rekao je Radonjić pred put u Istanbul, a prenosi zvaničan sajt kluba.

Trener crveno-belih ističe da je odsustvo kapitena Mitrovića veliki udarac pred teško gostovanje.

– Ono što je dobro u ovoj situaciji je da Luka nije teže povređen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom ritimu utakmica za nas je težak udarac, što znači da ćemo morati da damo više od maksimuma da dođemo do iznenadenja – poručio je crnogorski stručnjak.

On je kao ključ utakmice označio igru u reket, ali da veruje da će pojedinci iskoristiti šansu u izostanku Mitrovića.

– Ambijent koji nas očekuje tamo daje nam prostora da se osećamo dobro, ali je na terenu puno kvaliteta kod Efesa, izuzetno atletski sposobne ekipe. Nadam se da ćemo prevazići problem odsustva Luke Mitrovića i to rešiti na najbolji moguči način. Efes ima puno iskusnih igrača, pa onda i mladih sa puno talenta. Ipak, ovo je samo jedna utakmica, tek 9. kolo – naveo je Radonjić.

Turski tim jako dobro poznaje američki plejmejker Nejt Volters, jer je prošle sezone igrao za gradskog rivala Bešiktaš.

– Dobro poznajem Efes, iako je tim promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Igraju odličan napad i u stanju su da ubace puno poena svakoj ekipi. Biće to pravi izazov za nas, a prvi zadatak je da odigramo dobru odbranu i zaustavimo ih. Neće biti biti lako, ali pokušaćemo da dođemo do dobrog rezultata – naveo je Volters.

Težak meč očekuje i drugi Zvezdin Amerikanac Čarls Dženkins.

– Videli smo Efes tokom pripremnog perioda, iako nismo igrali protiv njih na turniru na Kritu. Tim im je sastavljen od puno dokazanih evroligaških igrača poput Brajana Danstona, Tomasa Ertela, Derika Brauna… Svakako veliki ispit za nas, ali i još jedna šansa da mi budemo još bolji kao tim – zaključio je Dženkins.

Utakmica 9. kola Evrolige između Efesa i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati u dvorani Abdi Ipekči.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter