Izvor:
17.05.2016 u 13:20
0

FINALE ZAPADA: Oklahoma savladala Golden Stejt i povela u seriji


Košarkaši Oklahome pobedili su Golden Stejt sa 108:102, poveli sa 1:0 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige i naneli aktuelnom šampionu prvi poraz kod kuće ove sezone.

Voriorsi su vodili tokom većeg dela meča, u trećoj četvrtini i 14 razlike, ali su Kevin Durent i RaselVestbruk poveli tim do preokreta i pobede u Orakl areni.

– Morate da imate pravi pristup u ovakvim halama. Naši momci razumeju gde dolaze. Ne mogu da dodju ovde i da pomisle da će sve biti u redu. Prva stvar koju treba prihvatiti je da će biti teško – rekao je trener Tandera Bili Donovan.

Durent je završio utakmicu sa 26 poena, među kojima je i ključni koš 30 sekundi pre kraja, kojim je Oklahoma stekla pet razlike. Vestbruk je imao fenomenalno drugo poluvreme, u kome je postigao 24 od svojih 27 poena. On je večeras na svom saldu imao i 12 asistencija i sedam ukradenih lopti.

Druga utakmica igra se u istoj ovoj hali u noći između srede i četvrtka. Golden Stejt i Oklahoma su timovi koji postižu najviše poena ove sezone.

– Treba samo da se nadmećemo. Utakmica će biti teška, teško je ovde igrati. Imaju mnogo sjajnih igrača u timu, ali znam da smo i mi veliki tim kada se posvetimo tome. Večeras nismo igrali najbolje što možemo, ali smo ipak pobedili – rekao je Vestbruk.

Najkorisniji igrač (MVP) lige Stefon Kari postigao je 26 poena za Golden Stejt, a ostvario je i lični rekord od 10 skokova u plej-ofu. Voriorse je loš šut koštao poraza. Ekipa je u drugom poluvremenu postigla 42 poena, a u poslednjoj četvrtini samo 14.

– Zbrzali su nas i onda smo išli na neke akcije za mnogo poena. To ponekad radi. U odbrani smo imali dovoljno skokova i zaustavljenih napada. Nismo ličili na sebe. To je nešto iz čega ćemo učiti za dalje – rekao je Kari.

Klej Tompson postigao je 25 poena, od čega 19 u prvom poluvremenu. Kari je iz igre šutirao 9/22, a imao je i sedam izgubljenih lopti uz sedam asistencija. On je danas postigao trojku u 45. uzastopnoj plej-of utakmici, čime je oborio rekord Redžija Milera.

– Nije lep osećaj kada izgubite prvu utakmicu u seriji, pogotovu kod kuće. Ali, radujem se što imamo šansu da se vratimo i pokažemo od čega smo napravljeni – rekao je Kari.

Izvor: Beta
Foto: Twitter/okcthunder

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter