Izvor:
18.02.2017 u 14:41
0

JOKIĆ NAJBOLJI SKAKAČ I ASISTENT OL-STARA: Na korak od tripl-dabla! (VIDEO)

Nikola Jokić je sa sjajnim partijama nastavio i na Ol-star vikendu u Nju Orleansu, a samo dve asistencije nedostajale su mu za "tripl-dabl" učinak u utakmici "Nade u usponu", u kojoj je sa Timom sveta savladao selekciju mladih nada NBA lige sa 150:141.

Jokić je za svega 21 minut na parketu uspeo da ubaci 12 poena, šutirajući 6/8, da postane najbolji skakač ekipe sa 11 uhvaćenih lopti, ali i da zabeleži osam asistencija, te tri osvojene lopte.

Neposredno pred ovaj nastup, Nikola je proveo porodične trenutke sa braćom, Strahinjom i Nemanjom

Bro time. #Nuggets #NBAAllStar pic.twitter.com/tmPi24xKmf

— Denver Nuggets (@nuggets) February 17, 2017

… a onda uživao na zagrevanju, na kome je u prvom planu bio njegov sjajan odnos sa saigračem Džamalom Marejom. Maraj, Kanađanin, je na kraju dobio MVP priznanje, jer je selekciji SAD ubacio 36 poena, šutirajući pritom trojke 9/14.

Što se Jokića tiče, on je i ovoga imao asistencije bez gledanja…

Point Jokic. #BBVARisingStars @NBAonTNT pic.twitter.com/DmAKvFBSu3

— NBA (@NBA) February 18, 2017

… zapravo, učinio je to više puta…

MAGIC. JOKIĆ!#Nuggets #NBAAllStar pic.twitter.com/n9GGdnGUHP

— Denver Nuggets (@nuggets) February 18, 2017

… ali su, naravno, i drugi učesnici uživali na terenu. Tako je Frenk Kaminski bio najbolji strelac "Tima SAD" sa 33 poena, a Karl-Entoni Tauns poput Jokića zabeležio 11 skokova, te 24 poena. Ipak, trijumf je pripao "Timu sveta", u kome su odskočili i Hild sa 29, Porzingis sa 24, te Šarić 17 poena.

The top plays from the 2017 #BBVARisingStars challenge!

World Team defeats US Team 150-141 on Jamal Murray's 36 points on 9 3PM! pic.twitter.com/pNBLlTXLFh

— NBA (@NBA) February 18, 2017

Podsetimo, Nikola Jokić je i prošle godine nastupio u meču "Nade u usponu", u kome se nadmeću igrači sa pola sezone iskustva u NBA ili sezonu i po. Tada je naš reprezentativac imao 12 poena, osam skokova i četiri asistencije. Ovoga puta neće svoje učešće na Ol-star vikendu završiti samo na jednoj utakmici – u noći između subote i nedelje čeka ga odmeravanje u košarkaškim veština sa ostalim NBA zvezdama. Kako je počeo ovaj Ol-star, nema sumnje da će i on i ljubitelji košarke uživati u sledećoj "epizodi".

POGLEDAJTE:

Izvor: Blic
Fotot: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter