Izvor:
20.02.2017 u 15:46
0

BLJESAK IZ DRUGOG PLANA: Zvezda je dobila Diona Tompsona! (video)

Američki košarkaš odigrao najbolji meč od dolaska u crveno-beli tabor i bio više nego zaslužan za osvajanje prvog trofeja crveno-belih u ovoj sezoni.

Marko Gudurić je bio MVP finala Kupa Radivoja Koraća, Marko Simonović najbolji strelac turnira, ali je utakmica sa Partizanom iznedrila novog igrača za velika dela u crveno-belom dresu. Američki krilni centar Dion Tompson predstavljao je pravo osveženje za reket srpskog šampiona u Čairu, preuzeo je ulogu glavne "petice" od Ognjena Kuzmića i Milka Bjelice i za 20 minuta na parketu stvarao više nego ozbiljne probleme Partizanovim visokim igračima.

Tompson je na Mali Kalemegdan stigao na samom početku ove godine nakon nekoliko meseci za zaborav u dresu Galatasaraja, kao neko ko bi predstavljao značajno pojačanje u rotaciji šampiona Jadrana. Ipak, u Zvezdi mu nisu odmah stavili omču oko vrata, Radonjićga je stavio u drugi plan sa minuažom od desetak minuta, očigledno svestan da bi svaka važnija uloga mogla da bude kontraproduktivna u tom trenutku. Ispostavilo se uradio pravu stvar.

U nedavnom večitom derbiju u ABA ligi Tompsona nije bilo nigde. Za 10 minuta na parketu ubacio tri poena i završio sa indeksom u minusu. Tada nije iskoristio svoju šansu, ali je to učinio sada kada je bilo daleko potrebnije i sa 15 postignutih poena, šest skokva i jednom blokadom bio više nego zaslužan za osvajanje premijernog trofeja crveno-belih u ovoj sezoni. Partizanove centre je mučio ispod koša, ali i sa prepoznatljivim šutevima sa poludistance. Pokazao je koliko je u stanju da bude nezgodan za svoje čuvare, a sada je trenutak da to pokaže i na još većoj sceni od sinoćne.

Bolju priliku od one narednog četvrtka (19.00) gotovo da neće imati, pošto u beogradski hram košarke stiže njegov doskorašnji klub Galatasaraj, u kojem nije imao priliku da iskaže sve svoje kvalitete. Ataman mu nije pružio pravu šansu za dokazivanje, ali je kod Radonjića posle mesec i po dana dočekao svojih pet minuta i sada je pravi trenutak da ih do kraja sezone višestruko umnoži na parketu, baš kao što je bio slučaj i u sinoćnom finalu protiv Partizana.

Tompson je od samog dolaska u Crvenu zvedzu očigledno bio svestan šta se od njega traži, prijala mu je ta uloga bez preteranih zahteva na samom startu, pa je imao dovoljno vremena da se uklopi u sistem koji bazira igru na visokim pozicijama. U Evroligi je do sada prosečno igrao osam minuta i postizao 4,3 poena uz 1,5 skokova, što na prvi pogled deluje skromno, ali je imalo svoj značaj za kompletnu rotaciju. Radonjić je sa Tompsonomdobio igrača sa dvostrukom ulogom i rešenje za obe pozicije u reketu, ali se sada od njega s pravom očekuje da zaigra još kvalitetnije, što mu omogućava i veliko samopozdanje koje je stekao u finalnom okršaju u Nišu.

Mozzartsport
Foto: Youtube/Printscreen
Video: Youtube/ KK Crvena zvezda mts

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter