Izvor:
22.02.2017 u 15:09
0

Nikola Jokić posle ubitačnog NBA ritma: UMORAN SAM, TELO MI JE UMORNO! (VIDEO)

Zbog Ol-star vikenda, mečeva još uvek nema u NBA ligi. I, tako će biti sve do noći između četvrtka i petka. Ipak, igrači se polako ali sigurno vraćaju svojim obavezama. Takav slučaj je i sa Nikolom Jokićem, koji je ponovo u taboru Denver Nagetsa, posle dva nastupa u Nju Orleansu.

Jokić je najpre zablistao u meču igrača do dve godine iskustva u najjačoj ligi sveta, kada je sjajno iskoristio šansu u pobedi "Tima sveta" nad selekcijom mladih nada NBA lige. Dan kasnije je učestvovao u nadmetanju u kome su igrači odmeravali ko ima bolje košarkaške veštine, a non-stop aktivnosti, pa i putovanja, uzimaju danak.

"Umoran sam. Telo mi je umorno. Onako… Baš. Pokušavam da spavanjem otklonim to", priznao je 22-godišnji srpski centar posle prvog trenera Nagetsa po završetku Ol-star pauze.

A dok ta pauza za njega nije važila, jer je imao obaveze u Nju Orleansu, razne stvari su se desile u NBA ligi. Najviše je odjeknula pomalo neverovatna odluka Sakramento Kingsa da se odreknu Demarkusa Kazinsa, najdominantnijeg centra lige. Upitan šta misli o njegovom trejdu u Nju Orleans, Jokić je samo kratko rekao: "Nas to ne zanima".

Ipak, činjenica je da potez ovakve magnitude utiče i na Nagetse, jer se upravo sa dosadašnjim Kazinsovim timom, "kraljevima" iz Sakramenta, bore za mesto koje vodi u doigravanje. A sa njegovim novim timom, koji se takođe nada da može do plej-ofa, Denver mora da igra triput do kraja lgiaškog dela sezone.

"Naš je cilj da mi dođemo do plej-ofa. Za to nam je potrebno da nastavimo da pobeđujemo kad smo domaćini. A i u dobroj smo poziciji, mislim da imamo šanse da taj cilj ostvarimo", smatra Jokić.

Njegovi saigrači takođe veruju u to, imajući u vidu da su konačno svi u ekipi zdravi, pa da će i plejmejker Emanuel Mudiej moći da nastupi u četvrtak protiv San Antonija. Američki mediji javili su da je uprava Nagetsa baš Jokića i Mudijea označila kao "nezamenjive članove ekipe" i bila spremna da za dovođenje Kazinsa ponudi Sakramentu razne mogućnosti, koje su mogle da uključe sve ostale igrače Denvera, ne i pomenuti tandem.

U samoj ekipi Nagetsa, Jokić je i dalje jedna od najzanimljivijih tema. Tako novi centar ekipe, bivši američki reprezentativac Mejson Plamli, ne skriva oduševljenje onim što njegov srpski kolega pokazuje na terenu.

"Mislim da moje divljenje prema njemu raste što ga više gledam. Ne samo ona utakmica sa Golden Stejtom, neposredno pred moj dolazak iz Portlanda, već i generalno, sad na treningu… Nikola ima sjajan osećaj za loptu, sjajan… On, prosto, oseća ovu igru na pravi način", kaže Plamli, i sam jedan od najboljih asistenata među NBA centrima.

Godišnjica odluke koja je dovela do odlaska Jokića u Denver

Prošlo je tačno šest godina otkako je uprava Denvera rešila da se odrekne Karmela Entonija. Njega je, zajedno sa Čonsijem Bilapsom poslala u Njujork, a zauzvrat dobila Vilsona Čendlera, Timofeja Mozgova, Rejmonda Feltona, Danila Galinarija i pik prve runde na NBA draftu 2014. Kada je taj Draft došao na red, Denver je pomenuti pik iskoristio da uzme krilo Daga Mekdermota, i to samo zato što se uprava dogovorila sa kolegama iz Čikaga da ga odmah, zajedno sa Entonijem Rendolfom prosledi u Bulse. U suprotnom smeru došli su tadašnji pikovi Jusuf Nurkić i Geri Heris. Kada je Denver ponovo birao, birao je – samo za sebe. I, kao 41. pika, odabrao je upravo Nikolu Jokića.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter