Izvor:
22.02.2017 u 23:44
0

Trener Zvezde pred odlučujući meč: NADAM SE DA ĆEMO IPAK POBEDITI GALATASARAJ!

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ističe pred meč 23. kola Evrolige sa Galatasarajem, koji se u hali "Aleksandar Nikolić" igra u četvrtak od 19 sati, da ovaj susret nije kao ostali.

"Utakmice protiv Galatasaraja imaju posebnu težinu zbog događaja u Istanbulu. Očekujem da mnogi elementi koji će biti prisutni, da ne utiču na kvalitet naše igre. Igrali smo sa Galatasarajem već posle ubistva našeg navijača Marka Ivkovića, oni su bili kvalitetniji tada i savladali nas. Očekujem od njih da dođu koncentrisani i odgovorni, spremni za sve što ih čeka. Imaju ogromno iskustvo, naravno i mi treba da iskoristimo naše iskustvo iz tog perioda da bismo uspeli dobro da odigramo", rekao je Radonjić.

Upitan kako izbeći da navijači ne nasednu na provokacije, imao je jednostavan odgovor:

"Ne bavim se provokacijama, osim košarkaških. To jedva čekam da se dogodi. Mi možemo da se nosimo sa tim i napravimo odličnu organizaciju i ne vidim da može da dođe do problema", uverava Zvezdin strateg.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Sport/RADONJIC.jpg?m=1478188762

On ističe da je iza crveno-belih buran period.

"Izlazimo iz perioda koji nije bio ni malo lagan, imali smo mnogo povreda iz dana u dan. Osam dana sa pet utakmica, sa velikom potrošnjom u skraćenoj rotaciji, dolazili smo do najboljih rešenja što je u Nišu uslovljavalo dodatno opterećenje. S obzirom na zgusnut raspored, nismo mogli na željeni način da rešavamo probleme", iskreno će Radonjić.

Ipak, razloga za optimizam ima.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Sport/ZVEZDA-01.jpg?m=1479756276

"Ekipa je nešto bolje nego pre, trenirali su u utorak i Volters i Bjelica, dok Dangubić i dalje ne trči. Lazić je dobio jak udarac u finalu, ima problem sa ramenom, tek na treningu u sredu ćemo videti situaciju sa njim", rekao je šef stručnog štaba crveno-belih, dodajući da su opterećenja ranije bila velika, ali da se sada ulazi u novi proces, sa ponovnim spajanjem ekipe, a da "vremena za to baš i nema".

Galatasaraj predstavlja veliki ispit za ovu ekipu Crvene zvezde.

"Protivnik ima ogromno iskustvo i kvalitet, potrebno je da budemo na nivou kada smo bili kompletni i igrali najbolje. Ne treba očekivati da budemo toliko dobri, ali nadam se da ćemo dati trenutni maksimum. Da li će to biti dovoljno? Nadam se da će biti. Želja nam je da budemo bolji od Galatasaraja, čeka nas zahtevna i ozbiljna utakmica. Galatasaraj je prvo krenuo sa porazima i posle promena u timu došlo je do iskoraka, pobedom protiv Barselone pokazalo se da sada funkciionišu odlično i daleko bolje izgledaju posle izmena u timu. Mogu da pobede svakog u Evroligi. Dobili su i Makabi sa 40 razlike nedavno, pre Barselone", podseća Radonjić.

Ipak, ni Zvezda nije ono što je bila na startu ovosezonskih evroligaških izazova.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Delije.jpg?m=1483096762

"Što se nas tiče, sad smo potpuno drugačiji u odnosu na početak sezone i taj prvi meč. Imali smo i imamo i dalje ogromne probleme, videćemo kako ćemo odreagovati na sve to", kaže trener beogradskog kluba..

On se nada da će "delije" biti vetar u leđa i ovoga puta:

"Potrudićemo se da uz izuzetnu podršku naših navijača iznesemo i ovaj meč. Siguran sam da će oni biti na visini zadatka. Što se nas tiče… Nama je svaki meč najvažniji. Idemo na teren, pa ako suparnici igraju dobro, a mi ne, oni će da nas savladaju i… idemo dalje. Što se tiče tabele i važnosti, ne bih da ponavljam viđenja pre početka sezone. Ovo je sada izvanredno, želimo da dobijemo svaki meč, ako i ne bude tako, iznećemo i to. Ovo je sad jako lepo, bilo je mnogo teže", naglasio je Radonjić.

Zvezda je ove sedmice ponovo kažnjena od strane evroligaških čelnika, sada sa 12.000 evra. A imajući u vidu da se navijači posebno spremaju za svoj nastup, i to zbog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu pred tamošnji duel ovih suparnika, u Beograd stiže delegacija Evrolige. Meč je visokog rizika, zato je u smanjen kapacitet hale, a pod posebnom lupom naći će se ponašanje publike.

Nebojša Todorović/BLIC

foto printsreen instagram/fratria

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter