Izvor:
24.02.2017 u 15:05
0

NESTVARNA POBEDA: Magija Crvene Zvezde protiv Galatasaraja za 77:58!

U 38. minutu Dženkins stiže do 11 poena, iako je šutirao 2/9, no i te kako pomaže u odbrani. Galata ima čak 15 izgubljenih lopti

Tokom 36. minuta Kako samo zdušno pevaju "delije", a kako samo lagano deluje igra crveno-belih. Lazić i dalje "hapsi" po odbrani, Tompson nastavlja da pogađa, a desetim poenom donosi 73:51.

U 33. minutu Koksal se razigrao, ima tu sada već i atraktivnih poteza, ali… Tompson i ostatak postave (Jović, Dženkins, Lazić, Kuzmić) održavaju ovih oko 20-ak razlike bez većih problema. Trenutno je 69:47.

Počela je poslednja četvrtina.

Kraj treće deonice, čak "+22" za domaćine, koji vode sa 64:42. Briljirao je Lazić, sa 17 poena do sada, Simonović je ostao na 12, ali se ponovo razigrao Kuzmić koji je došao do 16 poena na ovom meču.

U 28. minutu Galata preko Micova i Preldžića prilazi na, i dalje značajnih, 62:40. Posle greške, pa pogotka Voltersa, Radonjić gleda ka klupi. Izgleda da će početi da daje šansu igračima sa malom minutažom. I, sad, kad se malo razmisli… U gostima je tim koji ima sedam evroligaških pobeda, a protiv kog je pobeda obezbeđena već početkom treće četvrtine. Sjajan nastup crveno-belih, nema šta.

U 27. minutu Jović donosi dosad najvećih, 62:36 u korist crveno-belih. "Delije" su u transu, oduševljenje vlada zbog ovakve igre Radonjićeve ekipe!

26. minut donosi Lazićev peti šut sa distance, i petu trojku – 60:36! Kakvo veče "Zvezdinog policajca", dosad ljubimca publike uglavnom zbog defanzivnih bravura, ali ove večeri – "ova policija juriša"!

U 25. minutu Kuzmić svojim 16. poenom donosi ponovo "+21", Zvezda ima velikih 57:36, Galatasaraj srlja iz greške u grešku

Lazić nastavlja da igra izvrsno u 24. minutu. Em je do 14. poena, posle četiri trojke iz četiri pokušaja, stigao pogodivši za 54:34, em je, posle pogotka Koksala, a Mitrovićeve greške, naterao Šilba da napravi grešku u koracima. Ima Zvezda velikih "+18" (54:36) sredinom treće deonice.

Tokom 23. minuta Zvezda pravi više od 20 poena razlike! Posle slobodnih bacanja Kuzmića, a sedme asistencije Stefana Jovića, Kuzmić je pogodio iz igre za velikih 52:31, i to nakon što su Zvezdini košarkaši naterali Galatasaraj da u tri uzastopna napada izgubi loptu!

Drugo poluvreme je počelo odličnom odbranom Zvezde, Kuzmićevom blokadom šuta Plajsa, ali je potom i Kuzmić izblokiran na drugoj strani, uprvo od Tibora Plajsa, pa ostaje 48:29

Poluvreme je završeno sa velikom prednošću crveno-belih, 48:29. I ne čudi. Lazić je do 12 poena stigao šutirajući trojke 4/4, košgeterski je isti učinak imao Marko Simonović, iako nije pogodio trojku, već je 4/4 imao i za dva poena i sa linije penala. Zvezda je ostvarila čak 14 asistencija, popravila šut za dva na 11/20, a za tri ima odličnih 6/9, uz samo šest izgubljenih lopti. Galatasaraj, čiji je najbolji strelac Micov (9), šutirao je svega 5/14 za dva poena, nešto bolje za tri (5/13), a imao je šest skokova manje (16-10), ali i četiri asistencije manje (14-10).

U 19. minutu Sjajan nalet domaćih, nema šta. Zvezda odlazi na 46:27 posle serije pogodaka (Kuzmić, pa trojka Simonovića, pa opet Kuzmić, pa "dvojka" Dženkinsa). Tokom te Serije samo je Vladimir Micov bio precizan kod gostiju, pogodio je trojku, a lopte su gubili Šilb i Fitipaldo, koji je pritom promašio dalekometni šut.

Tokom 17. minuta najveća prednost crveno-belih, 37:24! Mladi Arar nije mogao da izađe na kraj sa Kuzmićem, koji je fauliran, pa je pogodio jedno slobodno bacanje, a nakon što je Fitipaldo promašio trojku, Dženkins prodorom donosi dosad najvećih "+13" Zvezdi!

U 14. minutu igre, nešto mirnija atmosfera je u hali, iako jezgro "delija" peva "Marš na Drinu" već nekoliko minuta. Marko Simonović za sada održava vođstvo domaćih: jedini je imao pogodak iz igre u poslednja dva minuta, iznudio je potom prekršaj Deja, a sada i Arara, pa sa linije penala povećava prednost na 30:22.

Košarkaši Crvene Zvezde igraju protiv turskog Galatasaraja u 23. kolu Evrolige. Srpski šampion je ove sezone već savladao turskog predstavnika u Istanbulu.

Zvezdin pobednički niz prekinut je porazima od Efesa i CSKA, ali mnogi u crveno-belom taboru veruju u večerašnji uspeh njihovog tima.

Zvezdi je ovo veoma važan meč na domaćem terenu, kako bi imali šansu da ostanu među prvih osam timova na tabeli koje idu u plej-of.

S obzirom da sledeće nedelje dočekuju Bamberg, jasno je da su ova dva meča od velikog značaja.

Crveno-beli imaju skor 12-10 i trenutno se nalaze na 6. mestu tabele, a iza njih je Baskonija sa skorom 12-10. Prate ih Anadolu Efes i Darušafaka sa 11-11 i ove četiri ekipe se bore za plasman od 6. do 8. mesta.

S tim da Efes igra sa baskonijom što je dobora stvar jer bi pobedom omogućio Zvezdi da joj pobegne jedan trijumf(naravno, ako Zvezda pobedi Galatu)

Meč dva velikana evropske košarke počinje u 19 časova, a karte za ovaj meč odavno su razgrabljene.

HappyTv/Blic
Izvor: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter