Izvor:
24.02.2017 u 09:49
0

ŠTA RADE U DENVERU? Imaju Jokića, a doveli Ol-star centra! (video)

Pomalo neverovatan rasplet poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi viđen je u Denver Nagetsima, koji imaju svog lidera u našem reprezentativcu Nikoli Jokiću, a doveli su još jednog centra, dvostrukog učesnika Ol-star mečeva, Roja Hiberta. Milvokiju je, za ovaj transfer, pripalo pravo na jednog od budućih drugih pikova Denvera na draftu.

Hibert, 218 centimetara visoki 30-godišnjak, u najjačoj ligi sveta je od 2008, kada je sa Džordžtaun univerziteta došao u redove Indijane.

U Pejsersima je bio sve do 2015, a onda je, posle dva Ol-star nastupa (2012. i 2014, mahom zbog člinjenice da je imao i sezone sa po 12,8 poena, ili sa 2,6 blokada po meču) usledila "šetnja".

Bio je u Lejkersima jednu sezonu, gde nije prikazao ni delić svojih mogućnosti, baš kao ni u Šarlotu, gde je takođe igrao skromno – 16 minuta po meču, uz proseke od 5,2 poena, 6,4 skokova, te za njega tradicionalno visokom uspešnošću blokiranja šuteva od 1,7 po nastupu. Pre samo 19 dana, prosleđen je Milvokiju, kako bi Šarlot zauzvrat uzeo centra Mejsona Plamlija. A onda je Plamli, peti asistent među NBA centrima, prosleđen u Denver.

Sada je za njim stigao i Roj Hibert, pa Nagetsi u burnu završnicu ove sezone, u kojoj se bore za ulazak u plej-of posle tri godine pauze, ulaze sa izuzetno osveženom centraskom linijom: Jokić – Plamli – Hibert deluje prilično moćno.

Pitanje je samo koliko će trener Majkl Malon uspeti da izbalansira njihovu minutažu a da ne umanji značaj Nikole Jokića za tim Denvera. U tom smislu umeo je da pravi greške u minulom periodu, "terajući" našeg reprezentativca da igra na poziciji krilnog centra, gde nije pokazivao svu raskoš svog talenta kao kada je na "petici".

Blic
Foto: Youtube/Printscreen
Video:Youtube/ NBA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter