Izvor:
28.02.2017 u 04:26
0

PLEJMEJKER OD 204 CM: Radonjićev potez koji će sigurno prodrmati region i Evropu! (video)

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Olimpiju i ubeležili 23. pobedu u Aba ligi, ali što je važnije od svega sačuvali su odmorne nosioce igre za duel sa Bambergom u Evroligi (četvrtak 19.00).

Trener Dejan Radonjić nije mogao da računa na prvog plejmejkera Stefana Jovića, a svakako je hteo da malo rastereti Simonovića, Mitrovića i Lazića, pa je dao šansu svim igračima a posebno Rakićeviću i Simaniću.

Ipak, ono što je zanimljivo da se spomene da je Radonjić u drugoj četvrtini forsirao Rakićevića na mestu plejmejkera iako je visok 204 cm.

To je još jedan od trenerskih “driblinga” Radonjića i inovacija da isproba nešto novo. Doduše, Rakićević je i ranije u Metalcu igra ponekad na toj poziciji, ali i na pozicijama beka i krila, ali je to ipak mnogo niži nivo od takmičenja u kome Zvezda nastupa.

On se zvanično i vodi kao krilni igrač, ali ima dobru tehniku i može da preuzme ulogu organizatota igre što je svakako kvalitet više.

Rakićević se odlično snašao na toj poziciji i videlo se da je verovatno na treninzima uvežbavao da se snađe u toj ulozi, a čak i kad se Nejt Volters vratio na teren Rakićević je zadržao pravo da organizuje igru i radio je to veoma dobro.

Igrao je najviše 22,35 minuta ubacio 14 poena uz četiri skoka i pokazao da će u nastavku sezone biti ozbiljno pojačanje rosteru.

Osim toga imao je i tri odlična šuta iz naskoka u reket u prvom poluvremenu i ubacio je 6 poena za 8 minuta igre.

Ostaje sada da se Rakićević pokaže i u Evroligi i da se tamo nametne svojim igrama, a u ulozi plejmejkera mogao bi da zbuni mnoge timove koji ne bi znali kako da odgovore na to.

Prva prilika bi mogla da bude već protiv Bamberga, ako Zvezda stekne osetniju prednost pa Rakićević dobije šansu.

Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen
Video: Youtube/ ABA liga j.t.d

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter