Izvor:
28.02.2017 u 05:12
0

CRNO-BELI NASTAVLJAJU BORBU ZA DRUGO MESTO: Prepolovljeni Partizan posle drame pobedio Megu! (video)

Košarkaši Partizana pobedili su Mega Leks u Sremskoj Mitrovici u utakmici 24. kola ABA lige – 87:80 (26:24, 21:19, 21:19, 19:18).

Crno-beli su nastavili borbu za drugo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Sada dele tu poziciju sa Cedevitom, koja je, međutim, bolja u međusobnim duelima. Obe ekipe imaju učinak od 18 pobeda i šest poraza. Treća je Budućnost sa 17-7…

Mega je zabeležila devet pobeda, uz 15 poraza, i zauzima 11. mesto.

Kao i u prošlom kolu protiv Zadra, crno-beli su i večeras u Sremskoj Mitrovici bili "prepolovljeni". Partizanu su nedostajala čak osmorica igrača, što zbog salmonele, što zbog povreda, i to: Veličković, Hečer, Marinković, Ratkovica, Koprivica, Gordon, Karahodžić i Jovanović. Ponovo ekipu nije vodio trener Aleksandar Džikić, već njegov pomoćnik Nenad Čanak.

Uprkos svim problemima, crno-beli su uspeli da savladaju Megu, za koju ovaj meč nije imao veliki rezultatski značaj.

Partizan je vodio u većem delu utakmice, a u prvom poluvremenu najveća prednost mu je bila "plus šest". I to je podvig kada se zna da su crno-beli u tom periodu imali čak 16 izgubljenih lopti! Ipak, dobrim šutem iz igre su to anulirali.

U nastavku su gosti uspeli da stignu i do devet poena prednosti, ali se tim Dejana Milojevića nije predavao i u 36. minutu uspeo da povede – 77:75. Međutim, tada je Partizan napravio seriju 12:0 i rešio pitanje pobednika.

Najzaslužniji za pobedu crno-belih bili su Birčević i Andrić sa po 20 poena, Pot je dodao 15, a Vrabac 12.

Kod domaćina Kaba je dao 18, Marelja 15, Novak 14…

Partizan u poslednja dva kola dočekuje Krku i gostuje Igokei, dok se Mega sastaje sa Cibonom u Zagrebu i kod kuće sa Karpošem.

Kurir
Foto: Youtube/Printscreen
Video: Youtube/ iPycO, BalkanSportVideo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter