Izvor:
14.03.2017 u 02:41
0

Bertomeu ima vesti za Zvezdu i Partizan: OTKRIO DA LI ĆE ZVEZDA DOBITI DUGOGODIŠNJI UGOVOR I POHVALIO DELIJE!

U Evoriligi su izuzetno zadovoljni novim sistemom takmičenja, ali za sada u planu nema povećanja broja timova, rekao je predsednik tok takmičenja Đordi Bartomeu.

On je u intervjuu za Informer objasnio zašto Crvena zvezda neće dobiti dugogodišnji ugovor za učešće u najjačem klupskom evropskom takmičenju.

U nekom kraćem roku nemamo u planu da bilo koji klub iz ABA lige dobije dugogodišnji ugovor, pa ni Crvena zvezda. Promenom formata i skraćivanjem na 16 klubova nismo u mogućnosti da nekome damo ugovor, jer ne želimo da ukinemo licencu ABA ligi – rekao je Španac.

Kada je u pitanju već poznata situacija sa FIBA i njenim takmičenjem Lige šampiona, Bertomeu tvrdi da je Evroliga otvorena za dogovor.

Još važnija je informacija da klubovi poput Partizana i Mega Leksa sledeće sezone ne bi trebalo da budu primorani da učestvuju.

Mi smo i dalje otvoreni da postignemo dogovor sa FIBA, ali da on bude logički, što FIBA dosad nije bila spremna da uradi. Čvrsto verujemo da se neće ponoviti situacija od prošlog leta. Tad timovi iz Poljske, Srbije, Italije i Francuske nisu mogli sami da izaberu u kom će takmičenju učestvovati. Takođe, imamo i timove iz Litvanije i Izraela koji su pravdu tražili na sudu. Ni to ne sme da se ponovi. Mi čekamo da vidimo koje je mišljenje Evropske komisije i postupaćemo u skladu sa tim.

Bertomeu je zadovoljan što će baš Beograd biti domaćin fajnl-fora 2018. godine, i prokomentarisao je atmosferu na utakmicama Crvene zvezde.

– Spektakularno je da se za “Pionir” i “Arenu” uvek traži karta više, što ponekad prelazi i granice kapaciteta. Na utakmicama Zvezde možete videti navijače koji veoma strastveno bodre svoji tim i to je njihova velika vrednost. Zahvaljujući takvoj atmosferi mečevi u Beogradu su nešto posebno i moram da čestitam navijačima i klubu na tako sjajnoj atmosferi – rekao je Bertomeu.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter