Izvor:
20.03.2017 u 02:18
0

ZVEZDA BLIZU FINALA: Crveno-beli pregazili Budućnost u prepunom Pioniru!

Kada je važno ove sezone Crvena zvezda ne greši! I to je postao aksiom.Nešto na šta možete da računate. Bez obzira da li je ABA liga ili Evroliga, crveno-beli su najbolji kada “se broji”, a tako je bilo i u prvom meču polufinalne serije Jadrana protiv Budućnosti koji je tim Dejana Radonjića dobio rezultatom 82:67 i poveo s 1:0.

Bez obzira na neupitan umor, bez obzira na potrošnju i skraćenu rotaciju neigranjem Stefana Jovića, Zvezda je sada već po navici stisla zube i ušla u pesničenje sa Đetićima. I na kraju podigla ruke u znak pobede.

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je tandem Simonović – Gudurić sa po 18 koševa, dok je Kuzmić ubacio 14 poena. Kod gostiju 12 poena je skupio Klasen, a Vranješpoen manje.

Bila je to borba gde smo videli dosta udaraca iz daljine, mnogo pogođenih trojki, što je donelo domaćima prevagu u ovom meču.

Oba tima su na startu meča pokušavala da organizuju igru ispod koša. Zvezda je imala bolje kontranapade, dok je Budućnost uzvraćala šutem sa distance. Poput dva boksera, protivnici su se njušili, pokušavali pre svega da izbegnu situacije sa spuštenim gardom, pa smo gledali povremene udarce u telo, ređe u glavu.

Koliko je važna bila svaka lopta pokazalo je bacanje Branka Lazića u treći red gledalaca, u situaciji gde je mogao i da se povredi. Naravno, ispraćen jeovacijama sa tribina.

Mnogo toga je zavisilo od Zvezdine odbrane. Od toga koliko su crveno-beli stiskali u odbrani, ali i koliko su pogađali za tri poena u napadu što je dobro išlo Dženkinsu i Simonoviću.

Bilo je i povika sa tribina upućenih sudijama, atmosfera se naelektrisala, a u tim momentima Simonović je bioveoma raspoložen u napadu, igrao praktično simultanku, završio je nekoliko napada uspešno, ali je imao manjih poteškoća da sačuva Savovića na četvorci.

Bio je Simon, uz odličnog Kuzmića i standardno oštrog Dženkinsa, najzaslužniji za prednost na poluvremenu od 12 razlike koja je bila na strani crveno-belih. Čekalo se da Zvezda ode na dvocifrenu prednost, a to se dogodilo baš u smiraj prvog poluvremena (43:31). U pravo vreme po tim Dejana Radonjića.

Gudurić je odlično otvorio drugo poluvreme vezavš čaki tri trojke čime je dodatno uneo mirnoću u igru Zvezde i rezultatski i igrački. Podigao je publiku na noge i obezbedio sigurnu razliku od 19 poena za domaćina u tim momentima. Trojke su posle njega pogodili i Bjelica i Volters i crveno-beli su držali protivnika potpuno nemoćnog u ringu.

Otpor je pružio Vranješ s dve vezane trojke sa istog mesta, a priključio mu se i Subotić još jednom trojkom sa istog tog mesta, sa 45 stepeni u odnosu na koš. Bio je to momena koji je značio “nema opuštanja”.

Zvezda je to razumela i poput namazanih boraca punih iskustva privela meč kraju. Evroligaško iskustvo je došlo do izražaja, mada se ne može reći da nije bilo trzavica, koje je prekinuo Lazića sjajnom odbranom i polaganjem.

Druga runda polufinala na programu je 28. marta u Podgorici. Prilika za Zvezdu da dobije meč i ode u finale.

RVENA ZVEZDA – BUDUĆNOST 82:67 (21:17, 22:14, 19:18, 20:18)

Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: Oko 6.000
Sudije: Sreten Radović, Siniša Herceg, Marko Juras.

CRVENA ZVEZDA: Volters 7 (5as), Tompson 2, Dangubić 5, Mitrović -, Lazić 2, Dobrić -, Simonović 18, Rakićević -, Dženkins 8 (6as, 5iz), Gudurić 18, Kuzmić 14, Bjelica 8.

BUDUĆNOST: Rejnolds 3, Vilijams 4, Su. Šehović 7, Subotić 5, Se. Šehović 2, Gordić 4, Ilić 3, Savović 7, Klasen 12, Nikolić 4, Popović 5, Vranješ 11.

Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter