Izvor:
23.03.2017 u 20:49
0

LUKA MITROVIĆ BRANI SUDIJU: Ne verujem da je doneo pogrešnu odluku! (VIDEO)

Šampion Srbije izgubio je dramatičnu utakmicu sa Olimpijakosom (66:64) posle nesvakidašnjeg postupka sudije iz Slovenije Damira Javora.

Iako se velika prašina podigla oko kontroverzne odluke, kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović sumnja da je Javor pogrešio.

– Ja stvarno nisam gledao snimak, on je gledao. Stvarno ne verujem da je gledao pet minuta i doneo pogrešnu odluku – rekao je Mitrović.

Pri rezultatu 64:64 na 20 sekundi do isteka dodatnih pet minuta Marko Gudurić je krenuo u prodor. Došlo je do kontakta sa Papanikolauom od koga se lopta, prema mišljenju sudije Garsije Gonzalesa koji je bio do njih ispod koša, odbila u aut i Španac je odmah pokazao da je napad za Zvezdu.

Međutim, glavni sudija Damir Javor, na koga su crveno-beli i ranije imali primedbe, zatražio je da se pregleda snimak. Posle višeminutnog gledanja zajedno sa kolegom nije mogao jasno da vidi situaciju i presudio je da je "mrtva" lopta, u tom slučaju strelica za zapisničkim stolom odlučuje čiji je napad i ona je dodelila napad za Olimpijakos.

Time je Javor prekršio pravila Evrolige koja jasno kažu da ako sudija ne može jasno da vidi i odluči, onda ostaje pri prvobitnoj odluci – a to je bio napad za Zvezdu. "Mrtva" lopta se dosuđuje samo kada arbitri nisu sigurni šta treba da presude.

ok #kkcz pic.twitter.com/4OEVCbfZvw

— Salle (@SalleTokyo) March 22, 2017

Mozzart sport/Blic

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter