Izvor:
30.03.2017 u 19:19
0

NAJVAŽNIJI MEČ U EVROLIGI ZA ZVEZDU: Da li će Trinkijeri obradovati Delije i verovatno overiti Zvezdin plasman u TOP 8?! (video)

Košarkaši i navijači Crvene zvezde sa izuzetnom pažnjom pratiće meč Bamberga i Darušafake u četvrtak u 20.45, koji može širom otvoriti vrata Top 8 faze.

Računica je jasna pred pretposlednje kolo nikad zanimljivije Evrolige u novom formatu. Crvena zvezda trenutno je osma sa 15 pobeda, Darušafaka ima 14 i u poslednjem kolu se upravo ove ekipe sastaju. Bilo bi idealno za šampione Jadrana i Srbije da se sve reši pred odlazak u Tursku, kako bi se izbegao paklen pritisak uz vrlo verovatno domaćinsko suđenje kako obično biva u jednoj od klupski najuticajnijih košarkaških zemalja Evrolige.

Pita se i Bamberg koji se pokazao kao jedan od najnezgodnijih i najčvršćih domaćinskih ekipa u takmičenju, predvođen je harizmatičnim Andreom Trinkijerijem, a u poslednjem kolu Nemci su demolirali Armani sa 84:76 i sigurno neće popuštati Turcima. Pitanje je samo koliko će imati elana da se nose sa njima, rasterećenost može biti adut, a ne treba zanemariti ipak ni sposobnost Darušafake da se vrati iz mrtvih.

Ekipa Davida Blata je pobedila Crvenu zvezdu iako je gubila sa 16 poena razlike, nedavno je u turskoj ligi od -17 došla do trijumfa nad Ušakom sa 78:70, ali postoji jedan podatak u koji se uzdaju navijači Crvene zvezde – Darušafaka je izgubila na čak sedam poslednjih gostovanja u Evroligi u nizu!

U prvom meču je pobedila Bamberg sa tesnih 72:70 uz 17 poena Klajburna, Nikolo Meli je imao dabl-dabl u nemačkoj ekipi, a u turskom timu sad će se uzdati i u Breda Vonamejkera, koji prosečno beleži 15.5 poena po meču, a nekada je bio lider Bamberga u pohodu na dve nemačke titule.

Na nama je da pobedimo u preostala dva meča i prođemo dalje. U našim je rukama sve, moramo da se fokusiramo jer je Bamberg nezgodan pred svojim navijačima, oni su bučni i moramo biti spremni. Neophodna je da budemo podjednako dobri u oba pravca, da limitiramo izgubljene lopte. Ja sam spreman posle povrede, pronašao sam pravi ritam – rekao je Skoti Vilbekin iz Darušafake pred meč.

Ukoliko Bamberg pobedi, Zvezda će imati istorijsku šansu da veže dva Top 8 nastupa u Evroligi. Preostaje da pobedi otpisani Uniks u petak, a Delije su za tad najavile ludnicu, pošto će biti smeštene iza klupe.

Večeras će se na parketu naći i:

19:00 Anadolu Efes – Olimpijakos

21:00 Barselon – Makabi Tel Aviv

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter