Izvor:
03.04.2017 u 15:04
0

KOŠARKAŠI ZVEZDE PRED NAJVAŽNIJI MEČ OVE SEZONE: Šampionu mora da bude teško!

Dženkins: Sada sa mnogo većim samopouzdanjem ulazimo u treću utakmicu protiv Budućnosti. Bjelica: Potrebno je mentalno da se pripremimo.

Skrenuli su košarkaši Crvene zvezde poglede sa Evrolige i usmerili ih ka utakmici od koje zavisi da li će sačuvati šansu da i naredne sezone igraju u elitnom takmičenju. Najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone, majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti, odigraće sutra u Železniku zbog teniskog Dejvis kup duela Srbije i Španije u hali "Aleksandar Nikolić".

Pobeda nad Uniksom je bila važna, prekinuli smo seriju od tri poraza i sada sa većim samopouzdanjem ulazimo u utakmicu protiv Budućnosti – kaže Zvezdin bek Čarls Dženkins, ujedno i plejmejker u odsustvu povređenog Stefana Jovića. – Znamo šta donosi, sada je situacija "pobedi ili umri".

Zna popularni Đenka u čemu su crveno-beli grešili u drugom meču u Podgorici.

Moramo da kontrolišemo skok, da imamo više šansi u napadu i da poboljšamo odbranu. U prethodnom meču je bilo izgovora poput umora, putovanja i slično, ali sada to nije važno. Imamo vremena da se odmorimo, spremimo i damo sve od sebe da pobedimo – kaže Dženkins, koji ne smatra da je prednost domaćeg terena presudna. – Naravno, bolje je kada uz sebe imate navijače koji vam pomažu, ali ne mogu oni da budu na parketu. Mi moramo da odigramo dobro i prođemo u finale.

Centar crveno-belih Milko Bjelica, kao najiskusniji u timu, već je podelio saigračima neke savete.

Pričao sam im koliko su ti mečevi opasni. Tokom karijere sam bio u ekipama koje su se opekle u revanšima, psihološki je veoma teško igrati te utakmice i upravo to bi trebalo da bude naša jača strana. Fizički smo dobro, osim Jovića svi su zdravi, samo je potrebno da se mentalno dobro spremimo. Krilni reprezentativac Marko Simonović podvlači razliku između Crvene zvezde i Budućnosti ove sezone.

– Oni su odigrali dvadesetak utakmica manje, što je velika razlika. Ipak, mora da bude teško ako hoćete da budete šampioni. Čini mi se da se nismo toliko potrošili protiv Uniksa kao protiv Olimpijakosa, što će nam bar malo olakšati posao u trećem meču protiv Budućnosti.

NE OSLANjATI SE NA ŠUT

Zvezdin šut je proradio u trijumfu nad Uniksom, ali Bjelica upozorava da to ne sme da bude tačka oslonca u duelu sa Podgoričanima.
Uz dobru odbranu i lake poene, doći će i šutevi. U nekim prethodnim mečevima promašili smo mnogo otvorenih šuteva. Jesmo igrali lošije nego ranije, ali, ponavljam, mnogo smo promašivali. Ne treba se oslanjati na šut, to je nešto što varira. Ključ je dobra igra u odbrani i više rešenja u napadu.

Izvor: Novosti
Foto: aba-liga.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter