Izvor:
06.04.2017 u 03:42
0

DOGODINE U EVROLIGI: Nedović I Musli osvojili Evrokup!

Košarkaši Unikahe savladali su Valensiju 63:58 i sa 2-1 u seriji trijumfovali u finalu Evrokupa. Osim trofeja, tim iz Malage dobio je i plasman u Evroligu.

Unikaha je bila na kolenima pred poslednjih deset minuta meča, Valensija je vodila 56:43, a onda je usledio debakl domaćina.

Šest propuštenih napada na +8, devet promašenih trojki u nizu, svega četiri poena za deset minuta, omogućili su gostima seriju 18:0 za preokret koji su odbranili sa penala u poslednjih 20-ak sekundi.

Unikaha se tako vratila u Evroligu posle godinu dana pauze, a jedan od najzaslužnijih za to bio je srpski košarkaš Nemanja Nedović.

Iako u finalu nije bio na svom uobičajenom nivou, postigao je šest poena uz četiri asistencije, overio je trijumf sa linije za slobodna bacanja.

Osim njega, trofej sa Unikahom je osvojio i Dejan Musli, koji je već neko vreme van parketa zbog povrede.

Najefasniji u pobedničkoj ekipi bio je Alberto Dijas sa 12 poena, a najbolje ga je pratio Džamar Smit sa devet, dok je osam ubacio Alen Omić.

Valensiju je nosio Bojan Dubljević sa 16 poena uz šest skokova, ali crnogorski košarkaš nije imao pravu podršku sigrača.

Unikaha je prvi put osvojila Evrokup.

b92.net
Foto:
unicajabaloncesto.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter