Izvor:
22.04.2017 u 03:12
0

PARTIZAN SE MUČIO U PIONIRU: Crno-beli posle preokreta pobedili Vršac!

Nesumnjivo se očekivala rutina Partizana na startu Superlige protiv Vršca, ali je prva utakmica bila baš onakva kakvu želimo da vidimo kad se susreću klubovi u domaćoj ligi. Crno-beli su savladali novajliju u Superligi posle velike borbe, rezultatom 86:76 (21:26, 14:15, 26:22, 25:13).

Pravo je osveženje videti predstavnika KLS da se tako dobro nosi sa ABA-ligašem, i što je oko 1.500 gledalaca u dvorani “Aleksandar Nikolić” imalo priliku da gleda zaista dobru utakmicu. I reći ćemo, kamo sreće da nam je više ovakvih mečeva u srpskoj ligi.

Neposredno pre početka Superlige, tim trenera Vladimira Đokića pojačali su najbolji igrač Beovuka Stefan Fundić i jedan od najtalentovanijih igrača Evrope Miloš Glišić. Fundić (23, 200 cm) igra na poziciji krilnog i klasičnog centra, iza sebe ima nekoliko veoma uspešnih sezona u kojima je uvek bio u vrhu po indeksu korisnosti, i on je upravo bio najveći problem igračima Aleksandra Džikića – postigao je 17 poena i šest skokova. Pratili su ga Jovović sa 13, Đerić sa 12 i Jeftić sa deset poena.

U pobedničkim redovima istakli su se Birčević sa 15, Marinković sa 12, Andrić sa 11, i Hečer i Vrabac sa po deset poena.

Vrščani su baš lepo počeli meč u Beogradu – postigli su pet trojki u prvih deset minuta, od toga je dve postigao Fundić, a po jednu Pavlović, Krstović i Jovović. Na drugoj strani je Vanja Marinković dva puta bio precizan van linije 6.75. metara. Gosti imaju bolji procenat šuta, oko 50 odsto, i posle prvog perioda su na odmor otišli sa prednošću.

Samo u jednom momentu su crno-beli vodili u prvom poluvremenu, i napadački su baš imali problema. Za to vreme je briljirao Fundić, i upravo posle njegovih poena je bilo 37:25 za goste. Partizan je u finišu napravio seriju 6:0, istakao se tu Vrabac, ali su Vrščani imali 41:35 na poluvremenu.

U nastavku su gosti nastavili sa istim ritmom – serijom od 7:0, koju je krunisao Jovović trojkom. Džikić je zvao tajm-aut, posle kog Birčević pogađa za tri, i Hečer nakon izgubljene lopte gostiju stiže do svojih poena. Međutim, Jeftić i Krstović nastavljaju da prave probleme crno-belima.

Već sredinom treće četvrtine je Partizan morao da prebaci u veću brzinu – usledila je dobra serija, proradili su Marinković i Hečer, i upravo je trojka Amerikanca donela 54:57, a onda je sa dva sigurna slobodna bacanja približio crno-bele na poen razlike. Nalet domaćih prekidaju Mitrović i Glišić.

Na kraju treće četvrtije bilo je 63:61 za Vršac, i sasvim neočekivano, oko 1.500 gledalaca u Pioniru moglo je da bude zadovoljno što pre četvrtu četvrtinu nije mogao tek tako da se nasluti pobednik.

A tu se u završnici, očekivano, dosta bolje snašao Partizan – napravio je seriju od 18:2, kada je i poveo prvi put od prve četvrtine. Vrščanima je stao šut za tri poena, a crno-beli su iskoristili to, pogurani sa dve trojke Andrića.

PARTIZAN: Ratkovica 3, Vrabac 10, Marinković 12, Veličković 6, Majstorović 9, Birčević 15 (3/4 za tri), Koprivica 2, Andrić 11 (3/6 za tri), Hečer 10, Pot 2, Karahodžić 0, Gordon 6.

VRŠAC: Pavković 2, Pavlović 3, Mitrović 2, Glišić 8, Krstović 5, Jovović 13, Uzelac, Spasojević, Savović 4, Jeftić 10, Fundić 17, Đerić 12.

Telegraf
Foto: Facebook/KK Partizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter