Izvor:
28.04.2017 u 22:04
0

A Zvezda? Bajern dobija „A“ licencu Evrolige!

Nemački fudbalski gigant uspostavio je dominaciju u domaćem šampionatu i već nekoliko godina unazad je u završnici Lige šampiona, no za pehar ne zna od 2013. godine, a uspon žele i sa košarkaškom sekcijom ovog kluba.

Predsednik FK Bajern Uli Henes je za nemačke medije otkrio da je u planu izgradnja nove arene, kao i razgovori sa Evroligom oko "A" licence za najprestižnije evropsko takmičenje.

– Mi se nadamo da ćemo uskoro igrati to takmičenje. Trenutno pregovaramo sa Evroligom kako bismo dobili licencu i postali partneri. Napominjem, ako želimo da nastupamo u takoj modernoj hali za nekoliko godina, neophodni su nam adekvatni protivnici – naveo je Uli Henes i poručio da je minimalni cilj u ovoj sezoni polufinale plej-ofa Bundes lige, a da će nakon toga pokušati da zadrže najvažnije igrače sastava Saše Đorđevića.

Bavarci su ove sezone učestvovali u Evrokupu, gde su zaustavljeni u četvrtfinalu od kasnijeg šampiona Unikahe, ali "pucaju" na takmičenje "rang više".

Evroliga je od ove sezone promenila format, sada je prvi deo potpuno "ligaški", i u njoj sada nastupa 16 timova, od kojih čak 11 ima "A" licencu po kojoj ne zavise od rezultata u domaćem takmičenju. Za sada, obezbeđeno učešće u Evroligi ima i prvak nemačke Bundes lige, a to je za prethodnu sezonu bio Bamberg.

mondo.rs
Foto: fcb-basketball.de

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter