Izvor:
31.05.2016 u 00:46
0

„ŠTA REĆI, A NE ZAPLAKATI“: FMP oštro odgovara na optužbe Partizana!

Košarkaši klub FMP odgovorio je Partizanu na saopštenje koje je stiglo kao odgovor na odluku kluba iz Železnika da navijačima crno-belih zabrani pristustvo na večerašnjoj utakmici polufinala Superlige Srbije.

Draga gospodo iz KK Partizan NIS/MTS iznenađeni smo vašom reakcijom na jedno normalno, civilizovano saopštenje u kome obaveštavamo javnost, da koristimo naše pravo da zabranimo ulazak vaših “navijača” u dvoranu u Železniku. Činjenica da ste reagovali na naše saopštenje na ovakav način, bez argumenata, pozivajući se na neku “veličinu kluba”, ne odgovarajući na suštinu činjenica koje smo izneli, govori da smo pogodili pravo u centar– stoji u saopštenju FMP-a.

Možda smo po broju pristalica mali klub, ali smo po mnogo čemu veliki, čak i za Vas. Počev od toga da dobro znamo ko smo, kako smo nastali, i koga smo sve u tom sistemu napravili. Dovoljno je pogledati spisak reprezentacija u svim starosnim kategorijama od početka 21. veka pa do danas, ali se i podsetiti istorije transfera igraca koji su ponikli u Železniku, a karijeru nastavljali u Partizanu. Neki poput Milojevića, Vese Petrovića, Nikole Bulatovića, Dušana Kecmana, Andrije Milutinovića, Miroslava Raduljice, Milana Mačvana, Aleksandra Rašića. Mnoge od njih ste godinama "otimali" koristeći svoju poziciju i političcke veze, ne pitajuci se tada "da li smo u nekakvom sistemu ili ne" i ko smo i odakle smo– navodi klub iz Železnika.

U istom saopštenju, FMP navodi da je poznato kakvo je poslovanje KK Partizan u prethodnim godinama.

Za razliku od drugih klubova koje ste uništili svojom bahatošću, mi se ni pre, a ni sada nismo plašili da Vam direktno kažemo da je vaše poslovanje, kojim ste kao “perjanica” i “monopolista” srpske košarke sa ogromnim državnim budžetima, brojnim transferima i punim dvoranama, došli u situaciju da Vas država spasava od propasti i duga od više miliona evra, a vi znate zašto je to tako, i ocigledno se plašite da istinu kažete svojim pristalicama, ali to je Vaš problem sa kojim živite

Klub iz Železnika je ponovio da se ne plaši brojnije i glasnije publike, već da se kod jednog broja navijača crno-belih, termin "bodrenje" svodi na puko vređanje protivnika.

KK FMP se ne boji brojnije i glasnije publike, decenijama smo se nosili i sa takvim situacijama i dozvoljavali gostujućim navijacima da uđu u dvoranu u Železniku i bodre svoj tim. Samo što se termin “navijanje” i “bodrenje” kod jednog broja vaših pristalica promenio i svodi se na puko vređanje protivnika, i ne biranje sredstava da se dođe do cilja. To je proizvod bolesti vašeg sistema koji se zove mržnja prema svima drugima, a koji uzgajate unazad preko 10 godina-

U nastavku se navodi da Partizan ponajmanje ima pravo da skreće pažnju o politizaciji, a da su već godinama unazad konferencije Partizana vezane za sve, samo ne za sport.

O politizaciji celokupne situacije Vi ponajmanje imate pravo da bilo kome skrecete pažnju, jer su Vam konferencije za štampu u prethodnih nekoliko godina bile sve samo ne vezane za sport, a utakmice mitinzi i sredstava za reketiranje države. Što se tiče vašeg poslovanja, dovoljno govori jedna antologijska izjava jednog od vaših bivših “da su utakmice Partizana u punoj Areni cist gubitak za klub, ali i praznik za srpsku košarku– stoji u saopštenju i na kraju zaključuje.

Moramo reći na kraju, da nismo shvatili suštinu vašeg saopštenja i “šta reći, a ne zaplakati… od smeha?”

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter