Izvor:
02.05.2017 u 23:52
0

KOŠARKAŠI IZ NBA NEĆE VIŠE IGRATI ZA AMERIČKU REPREZENTACIJU: Nova pravila FIBA rasturaju „Drim tim“?

Tamošnji savez odlučio je da šansu u kvalifikacijama da igračima iz Razvojne lige.

Nakon osvajanja zlatnih medalja na poslednjih pet velikih takmičenja, košarkaška reprezentacija SAD će u narednom periodu igrati bez igrača iz NBA lige.

Amerikanci su odlučili da sa košarkašima iz Razvojne lige pokušaju da se plasiraju na predstojeće SP 2019. godine, mada su se pojedinci zalagali i za ideju da za nacionalni tim igraju američki igrači iz Evrope i ostatka sveta.

Razlog za neigranje NBA zvezda jeste promena pravila FIBA gde sve selekcije moraju da igraju kvalifikacije. A za igrače iz NBA je to skoro nemoguće. Oni su navikli da igraju reprezentativne turnire (SP i OI) tokom leta, kada je pauza u najjačoj košarkaškoj ligi.

Sve ovo je potvrdio i Džim Tuli, direktor košarkaške federacije SAD.

S obzirom na to da ulazimo u novi kvalifikacioni sistem koji je odredila FIBA, sa zadovoljstvom objavljujemo da ćemo u periodu od 2017. do 2019. godine raditi sa igračima iz Razvojne lige.

Podsetimo, kvalifikacioni ciklus trajaće dve godine za svako izdanje Mundobasketa. Podrazumevaće šest prozora po ciklusu, koji će biti organizovani u sistemu novembar – februar – jun – septembar – novembar – februar.

Na narednom Mundobasketu u Kini učestvovaće 32 ekipe – domaćin, pet afričkih selekcija, sedam iz regije Azija-Pacifik, sedam predstavnika Južne i Severne Amerike, kao i 12 iz Evrope.

Amerikanci brane zlatnu medalju, a novi selektor je iskusni stručnjak Greg Popovič.

Izvor: Telegraf
Foto: YouTube Printscreen/TheBrooklynGame, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter