Izvor:
31.05.2016 u 15:27
0

SLOBODAN KLIPA: Imamo priliku da „doktoriramo“ u majstorici protiv Partizana

Trener FMP-a Slobodan Klipa rekao je da su njegovi košarkaši položili "magistarski rad" pobedom nad Partizanom u polufinalu plej-ofa Super lige Srbije, kao i da imaju šansu da "doktoriraju" u odlučujućem trećem meču.

– Dobar prijatelj mi je rekao da nije trebalo pre utakmice da govorim da možemo da pobedimo Partizan. Glupo je da čovek trenira momke kao što su ovi, a da ne pomislite da možete da pobedite. Znamo da je šansa da pobedimo u Pioniru minimalna, ali idemo da pobedimo. Momci imaju želju i ambiciju da igraju u jakom ritmu. Prvu utakmicu smo lagano izgubili, ovu smo tesno pobedili. Igrači su položili magistarski rad – rekao je Klipa novinarima posle meča u Železniku.

FMP je u ponedeljak uveče pobedio sa 79:74 i tako izjednačio na 1:1 u seriji. U finale sa Crvenom zvezdom plasiraće se tim koji prvi dođe do dve pobede.

– Rekao sam im da imaju priliku da doktoriraju. Mislim da su svesni toga. Imaju ambiciju i želju. To su izvrsni momci. Oni imaju dvadesetak godina, a igrali su protiv igrača koji imaju dvadesetak Evroliga, kao što su (Čedomir) Vitkovac ili (Novica) Veličković. Pobediti takav tim je fenomenalno. Znam da nas čeka teška utakmica, znam da imamo manje igrača u rotaciji. Mladi smo i možemo lakše da se regenerišemo. Cilj nam je da igramo čvrsto i pametno i da pokažemo svoj trenutni kvalitet – rekao je Klipa.

Trener Partizana Aleksandar Džikić kazao je da ga u ovom meču ništa nije iznenadilo.

– Mene lično ništa nije iznenadilo. Neke moje igrače jeste. Pre dva dana sam rekao da ćemo pokušati da im objasnimo da niko ovde neće da se preda. Izgleda da im to nije bilo jasno. Igraćemo treću, na trećoj utakmici znamo šta će da bude, i tako dalje i tako dalje. Pokazali su želju ili malo više spretnosti… Mi smo previše bacanja promašili i izgubili lopti za pobedu. Plus nekoliko indisponiranih mladića u crno-belom dresu – rekao je Džikić.

Izvor: Beta
Foto: Facebook/YouTube Printscreen portalkosarkasi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter