Izvor:
16.05.2017 u 22:30
0

KOŠARKAŠKI RAT ZBOG MUNDOBASKETA: Srbija bez celog tima napada SP!?

Poslednjih godinu dana mnogo je nelogičnosti u svetskoj košarci… Kao da više ništa nije isto, a jasno je da su posledice neizbežne. Sve je više sukoba, a ispaštaće reprezentacije ali i oni koji istinski vole košarku. Novi sistem kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje je na programu 2019. godine izgleda da nikome ne odgovara.

Kvalifikacije će sada ličiti na one fudbalske zbog kojih su ljudi u Srbiji godinama čupali kosu. Igra se u nekoliko termina tokom godine.

Stav NBA lige se odavno zna, njihovi igrači neće biti na raspolaganju selektorima. Nogu je očekivano povukao i Đordi Bertomeu prvi čovek Evrolige. On je dugo u ratu sa FIBA i ovo je još jedna prilika da se obračuna sa ovom organizacijom.

On je u razgovoru za madridsku radio stanicu “Cadena Ser” objasnio da će Evroliga zadržati isti kalendar takmičenja i “da se ništa neće promeniti, osim ako ne dođe do dogovora u julu”.

Pred čelnicima Evrolige i FIBA su sastanci, a ako ne postignu dogovor to znači da kvalifikacije neće moći da igraju ni košarkaši iz Evrolige, ali ni iz Evrokupa.

Za Srbiju pored NBA igrača (Marjanović, Jokić, Bjelica) ne bi mogli da nastupe ni momci iz elitnog takmičenja Bogdanović, Teodosić, Raduljica i ostali, kao i košarkaši Crvene zvezde.

Ko bi onda mogao da igra za nacionalni tim?

Određeno je šest termina u kojima će nastupati reprezentacije, a okupljanja će trajati po devet dana. Srbija je u grupi G zajedno sa Gruzijom, Nemačkom i jednim kvalifikantom.

Sve je još uvek otvoreno, ali i besmisleno.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva, Twitter/basketballcomtr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter