Izvor:
23.05.2017 u 13:44
0

Ratnici” ispisali istoriju: GOLDEN STEJT U FINALU NBA LIGE! (VIDEO)

Golden Stejt je u finalu NBA lige… “Ratnici” su počistili sa terena San Antonio (129:115), tako došli do 4:0 u seriji i stigli na korak od prstena. Ipak, šou je Kariju i drugovima oteo veteran Manu Đinobili.

Koliko god to paradoksalno zvučalo, finale Zapada rešeno je u prvom meču. U duelu u kojem su “mamuze” ispustile prednost od preko 25 poena prelomljena je cela serija. Jesu veliki posao uradile zvezde ekipe trenera Stiv Kera, ali onaj najvažniji završio je Zaza Pačulija. Povredio je Lenarda u prvoj utakmici i svima je bilo jasno da bez njega Sparsi nemaju šta da traže.

Pobeda u Teksasu, omogućila je Golden Stejtu da ispiše još jednu stranicu istorije NBA lige. Postali su prvi tim koji je plej-of počeo sa 12 pobeda, bez poraza.

Stef Kari je postigao 36 poena, Kevin Durant 29, ali u centru pažnje bio je neko drugi.

Pitanje koje postavljaju svi ljubitelji košarke je “Da li je Manu Đinobili završio karijeru?”. Kao da su posle ovog meča svi čekali da sjajni Argentinac objavi odlazak u penziju.

– Osećam da još mogu da igram, ali to neće biti najvažnija stvar kada budem odlučivao. Osećam da mogu da doprinesem, ali su mi potrebne dve-tri nedelje. Imam dve opcije – da nastavim da igram sport koji volim ili da se povučem i provodim više vremena sa porodicom koju volim – objasnio je Đinobili.

Argentinac je postigao 15 poena, i još jednom je potvrdio klasu. Čini se da još nije došlo vreme da se oprosti.

Golden Stejt je odradio svoje, Kariju i drugovima ne preostaje ništa drugo nego da se udobno smeste i sačekaju da Klivlend i Boston završe svoju seriju (2:1 za Kavse).

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter