Izvor:
06.06.2016 u 14:04
0

UBEDLJIVA POBEDA: Voriorsi grabe ka odbrani titule!

Košarkaši Golden stejta pobedili su prošle noći Klivlend sa 110:77 i tako poveli sa 2:0 u finalu plej-ofa NBA lige.

Voriorsi su sada na dva trijumfa od odbrane titule, odnosno postali su prvi tim koji je u velikom finalu poveo sa 2:0 još od Los Anđeles lejkersa 2009. godine u duelu protiv Orlanda.

Šampioni NBA lige su sa 73 pobede u regularnom delu sezone oborili rekord Čikaga iz sezone 1995/96, a sada su izjednačili rekord tog tima Bulsa sa 87 pobeda.

Pored toga, pobeda od 33 poena razlike je i najubedljivija pobeda nekog tima u finalnoj seriji u istoriji.

Definitivno sam iznenađen razlikom, ali to se dešava u NBA ligi, nekada šutevi ulaze, a nekada ne. Sve će se promeniti kada odemo u Klivlend, znamo to- rekao je trener Golden stejta Stiv Ker posle utakmice.

Golden stejt je do pobede u Orakl areni predvodio Drejmond Grin sa 28 poena, sedam skokova i pet asistencija, Stef Kari je ubacio 18, uz devet skokova, dok je Klej Tompson utakmicu završio sa 17 poena.

Nema svrhe da sada slavimo, skačemo i kažemo 'vidite nas'. Sve ono što smo uradili u proteklih nekoliko godine, sada svake noći ima uticaja… Moramo da zadržimo koncentraciju na visokom nivou i ostvarimo još dve pobede– rekao je Kari.

Nakon prve četvrtine bez poena, kada je promašio svih pet šuteva, Lebron Džejms je utakmicu završio sa 19 poena i bio je najefikasniji kod Kavsa. Najbolje ga je pratio Ričard Džeferson sa 12 poena, dok je Kajri Irving dodao 10.

Ništa nismo uradili. Ni u jednom segmentu igre ih nismo pobedili– rekao je posle meča Lebron Džejms.

Kevin Lav je prilikom jednog skoka u drugoj četvrtini dobio udarac u glavu od Herisona Barnsa, a u drugom poluvremenu nije vraćao na teren. Kasnije je saopšteno da je Lav doživeo potres mozga i pod znakom pitanja je za treći meč.

Pre početka utakmice odata je pošta nedavno preminulom Muhamedu Aliju.

Finalna serija se sada seli u Klivlend, a treća utakmica se igra u noći izmedju srede i četvrtka. Kavsi će pokušati da upišu pobedu i produže finalnu seriju, ali im, pored slabe igre, na ruku ne ide ni statistika, pošto je 28 timova od 31 koji su u finalu vodili sa 2:0 na kraju i osvojilo titulu.

Beta
Foto: Twitter/NBATV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter