Izvor:
30.07.2017 u 14:25
0

Kešelj: Vratio sam se kući!

Evropski šampion se vratio kući. Posle sedam godina putešestvija od krajnjeg istoka do zapada kontinenta, na kojem je zlatna stanica bila Istanbul 2012. godine kada se sa Olimpijakosom popeo na krov Evrope, Marko Kešelj je opet obukao dres Crvene zvezde. Ovog puta ne kao jedan od naših najvećih talenata, što je uostalom potvrdio tokom prvog mandata u crveno-belom dresu, zbog čega je svojevremeno zadužio i opremu nacionalne reprezentacije, nego kao igrač koji sa sobom, uz kvalitet, donosi i ogromno iskustvo.

– Nije moglo bolje – na početku razgovora kaže Kešelj, u čijem glasu se oseća zadovoljstvo što je u starom jatu. – Vratio sam se u rodni grad, klub koji volim, sa fenomenalnim navijačima…

Dok priča o nastupajućoj sezoni, Marko kreće od pripremnog perioda ekipe koji će početi 7. avgusta, a koji zbog sticaja okolnosti nije imao prethodne dve godine, što je uticalo da njegov rejting, upućeniji će se složiti, bude nepravedno poljuljan…

– Ako se setite, prethodne dve sezone sam uskakao u ekipe negde s počecima sezone, nismo ni ja ni oni imali vremena ni prostora da se uhodamo, pa je prošlo kako je prošlo. Takođe, neći biti nesroman ako kažem i da u pojedinim sezonama lične i ambicije ekipa nisu bile u istoj ravni.

Ali, kako kaže, sada je sve to iza njega. Potpuno je koncentrisan na sadašnjost i budućnosti.

– Sa Zvezdom se bukvalno svaka kockica uklopila u željeni mozaik. Ispred nas je rad, veliki, pa nijednog trenutka ne sumnjam da ćemo da budemo ono što od nas svi očekuju, ali pre svega šta očekujemo sami od sebe.

LIČNA KARTA
DATUM I MESTO ROĐENjA
2. januar 1988. u Beogradu
POZICIJA: krilo
VISINA/TEŽINA: 206cm/94 kg
Klubovi: Avala Ada/Mega Ishrana, Akasvaju Đirona, Keln, Crvena zvezda, Olimpijakos, Valensija, Le Man, ASVEL, Mega Leks, Lavrio, Ostende, Crvena zvezda
KLUPSKI USPESI: šampion Evrope (2012), šampion Grčke (2012), osvajač Kupa Grčke (2011) sa Olimpijakosom, osvajač FIBA Evrokupa (2007) sa Akasvaju Đironom.
USPESI I UČEŠĆA U REPREZENTACIJI: zlato na SP U19 (2007), zlato na EP U20 (2008), zlato na Univerzijadi (2009), četvrto mesto sa seniorskim timom na SP 2010, osmo mesto na EP 2011.

Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter