Izvor:
02.09.2017 u 00:31
0

MILAN MAČVAN: Zadovoljan sam prvom utakmicom!

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milan Mačvan rekao je da je zadovoljan prvom utakmicom njegove ekipe na Evropskom prvenstvu i pobedom nad Letonijom i istakao da mu je čast što predvodi tim koji se bori i ne odustaje.

"Prva utakmica je uvek najteža da se odigra. Na početku smo imali malo problema da branimo njihov šut jer su nas napali sa praktično pet spoljnih, svi mogu da rašire i mnogo je teško da se adaptiraš na odbranu jedan na jedan. Mislim da smo odigrali tvdro, imali smo neke greške u odbrani koje treba da ispravimo, prevashodno ja u drugom poluvremenu, ali momci su to nadoknadili, igrali muški i u poslednja dva minuta prelomili utakmicu", rekao je Mačvan novinarima posle utakmice.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela Evropsko prvenstvo, pošto je danas u Istanbulu trijumfovala nad selekcijom Letonije sa 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22) u prvom kolu Grupe D.

Mačvan je naveo da će pobeda značiti njegovoj ekipi na polju samopouzdanja, ali je dodao da moraju da nastave da rade.

"Igramo dobro, borimo se, nismo odustajili i posle lošijeg starta i kad su nas stizali. Imamo karakter, svi se bore, svima je stalo i ja sam zadovoljan. Čast je biti kapiten ovim momcima", rekao je kapiten reprezentacije.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića već sutra igraju novi meč, a protivnik u drugom kolu će im biti Rusija.

"Rusija ima jako kvalitetan roster. Odigrali smo jednu dobru utakmicu protiv njih u Nemačkoj. Predvodi ih Aleksej Šved, on je strašan igrač jedan na jedan, verovatno će naš fokus biti da njega zaustavimo jer nam je pravio dosta problema u Nemačkoj", rekao je Mačvan.

I Marko Gudurić se složio da će današnja pobeda dosta značiti njegovoj ekipi.

"Zadovoljan sam, pobedili smo, to je najvažnije, svako je dao svoj maksimum i to je bilo dovoljno za pobedu. Znači dosta pobeda za nastavak turnira. Stvarno je bila teška utakmica, muški smo se borili, pogotovo drugo poluvreme kad smo stisli u odbrani. Idemo dalje… Rusija je sjajna ekipa, ali na nama je da se što bolje spremimo i maksimalno udjemo u utakmicu", rekao je Gudurić.

Centar Boban Marjanović naveo je da njegovu ekipu sutra čeka težak meč protiv Rusije.

"Teška utakmica, nervoza na početku, dosta promašenih šuteva… Na sreću, završilo se pobedom za nas, tako da možemo da budemo srećni. Sutra nas čeka težak protivnik, Rusija igra jako snažno, ulaze u svaki kontakt, nešto slično kao mi", rekao je Marjanović.

izvor/kurir.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter