Izvor:
19.09.2017 u 02:36
0

Nebojša Čović: FIBA UNIŠTAVA KOŠARKU, NE POŠTUJU SRPSKU KOŠARKU, LJUDI KOJI SU SUDILI FINALE NEMAJU POJMA!

Nebojša Čović, predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, gostuje večeras u emisiji "Ćirilica" na Happy televiziji, kod novinara Milomira Marića.

Tema večerašnje emisije je – Da li su nam zlatnu medalju na Eurobasketu ukrale sudije?, a Čović je dao svoje viđenje te utakmice i ponašanje sudija tokom iste.

Prvo, sramota je da imamo sudije onakve kakve smo imali na celom prvenstvu. Ja ni jednom rečju neću da sporim pobedu Slovenaca sinoć, Slovenci su igrali super, pobedili sasvim zasluženo, ali takav način suđenja. Pa ona tri čoveka ne znaju gde su došli i zašto su došli, jedan drži zavezanu ruku na stranu Slovenije, koliko sumnjivih faulova na šutu za tri poena, koliko tri slobodnih bacanja. Suđenje je bilo katastrofalno. Ja sam jedan od velikih kritičara FIBA i načina na koji rukovode košarkom. Oni uništavaju košarku, sa svim tim merama koje preduzimaju, sa tom svađom i ne iznalaženjem rešenja sa Evroligom, pri tome, ne poštuju ono što je srpska košarka, nije ovo prvi put da mi imamo jedan takav status u suđenju. Sada kad uporedimo ona tri indijanca sa Javorom, prema kome mi imamo mnogo kritika, Javor je deluks sudija za njih. Ne kažem ja da su oni bili programirani za krađu, mada je i toga bilo, oni nemaju pojma. Oni nisu dostigli nivo da sude takve utakmice – rekao je Čović, a onda se dotakao i igračkog kadra:

Ja ne mislim da Srbija ima problem sa igračkim potencijalom. Srbija u ovom trenutku ima 25 momaka koji mogu da konkurišu za A reprezentaciju. Postoji dobra opcija za dalju nadogradnju kroz mlađe kategorije. To se sve događa u klubovima, klubovi to proizvode, klubovi naprave reprezentativce. Naši klubovi su finansiski devastirani i u hendikepu u odnosu na neke druge evropske klubove. Mi sa 3, 4 miliona evra, idemo na klubove koji imaju budžete po 15, 20, do 50 miliona evra ili dolara, koliko ima CSKA, i mi nismo u hendikepiramo položaju u odnosu na njih. Dodatni peh koji se dogodio nama je povreda Lazića i povreda Jovića. Prva četvrtina dok je naš prvi plej mejker Jović mogao da iznese taj teret, odlično smo kontrolisali igru, lopta je išla pod koš gde je naša velika dominacija. Nakon toga Jović više nije mogao da izdrži to. Da su njih dvojica bili tu, oni bi bili svedeni na još 10 poena manje, jer ne bi mogao Dragić da se švrćka tek tako. On je odličan igrač, u NBA mu je prosek 20 poena, ali to ne znači da on ne može da se zaustavi.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter