Izvor:
11.10.2017 u 20:55
0

POČINJE EVROKUP: Partizan večeras izlazi na megdan Albi!

Košarkaši Partizana se posle dve godine pauze, tokom koje su imali i jednosezonski "izlet" u FIBA Ligu šampiona, vraćaju u drugo po rangu klupsko takmičenje u organizaciji Evrolige – Evrokup

KOŠARKAŠI Partizana se posle dve godine pauze, tokom koje su imali i jednosezonski "izlet" u FIBA Ligu šampiona, vraćaju u drugo po rangu klupsko takmičenje u organizaciji Evrolige – Evrokup. Ovogodišnju evropsku misiju otvaraju u Berlinu, gde će im večeras (20.00) u prvom kolu na megdan izaći ekipa Albe.

Dok se najveći favoriti, među kojima se izdvajaju prošlogodišnji evroligaši Darušafaka, Galatasaraj i Uniks, budu borili za trofej i povratak u elitu, crno-beli će dati priliku mladim igračima da osete evropsku scenu bez ikakvog pritiska na leđima.

Čak i pozicija koju Partizanu dodeljuju kladionice (19.mesto) govori da se od tima Miroslava Nikolića, bar na papiru, ne očekuje ni plasman u drugu fazu (16 ekipa).

Pročitajte još: Semjuels dolazi u Partizan

– Koncentrisani smo na ABA ligu, tako da ćemo ovde malo da se odmorimo – jasno je stavio do znanja trener Miroslav Nikolić. – Imamo jaku grupu, ali želimo da održimo ritam i odigramo što bolje. Igraćemo sa mladim igračima. Naravno, pokušaćemo da dobijemo neku utakmicu. Šansu će dobiti Pecarski, da oseti malo i Evropu i ABA ligu. Želimo da pravimo igrače na koje ćemo moći da se oslonimo narednih godina. Hoću da izvučem najbolje iz njih i da ih usmerim na pravi način.

Partizan će iz Berlina otputovati pravo u Zadar, gde ih u subotu čeka duel sa domaćim timom.

– Nedelju dana ćemo ukupno biti odsutni, tako da ćemo trenirati u hodu. Prioritet nam je Zadar, ali nećemo se sigurno predavati. Borićemo se i pokušati što više da popravimo odbranu i igrati najbolje što možemo.

Pročitajte još: Marinković posle još jedne neizvesne završnice crno-belih: Nije normalno, ali to je Partizan

Mladi krilni centar Marko Pecarski spreman je da debituje na međunarodnoj sceni u seniorskoj konkurenciji.

– Jedva čekamo da takmičenje počne. Svaki minut na terenu koji zaslužim trudiću se da maksimalno opravdam. Mlad smo tim, želimo sa se dokažemo, i u tome će nam mnogo pomoći naši iskusniji igrači od kojih možemo mnogo da naučimo. Alba je veoma iskusan i kvalitetan tim, ali i protiv njih kao i protiv svakog drugog rivala, moramo da pružimo maksimum – podvukao je Pecarski.

TRI SRPSKA TRENERA I 12 IGRAČA

SRBIJU će, uz Partizan, u Evrokupu predstavljati i sledeći igrači: Stefan Peno (Alba Berlin), Milan Mačvan, Stefan Jović, Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Oliver Stević (Andora), Vasilije Vučetić, Dejan Todorović (Bilbao), Ivan Paunić (Tofaš), Marko Simonović (Zenit), Danilo Anđušić (Uniks), kao i dvojica sa našim državljanstvom Nemanja Gordić (Budućnost) i Demarkus Nelson (Asvel).

Na klupi tri kluba će sedeti srpski stručnjaci: Aleksandar Đorđević (Bajern Minhen), Aleksandar Džikić (Budućnost) i Saša Obradović (Lokomotiva Kubanj).

RASPORED CRNO-BELIH U EVROKUPU

1. kolo (11. oktobar): Alba – Partizan (20.00)

2. kolo (18. oktobar): Partizan – Lijetuvos R. (20.00)

3. kolo (24. oktobar): Bilbao – Partizan (20.30)

4. kolo (31. oktobar): Limož – Partizan (20.30)

5. kolo (8. novembar): Partizan – Lokomotiva K. (20.00)

6. kolo (14. novembar): Partizan – Alba (20.00)

7. kolo (5. decembar): Lijetuvos R. – Partizan (18.00)

8. kolo (13. decembar): Partizan – Bilbao (20.00)

9. kolo (19. decembar): Partizan – Limož (20.00)

10. kolo (27. decembar): Lokomotiva K. – Partizan (18.00)

* Plasman u top 16 fazu obezbediće po četiri prvoplasirane ekipe iz svake od četiri grupe.

Izvor: Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter