Izvor:
17.10.2017 u 15:51
0

Večeras startuje 72. NBA sezona: Srbija sa pet predstavnika!

Nova sezona NBA lige, 72. put po redu, uz učešće petorice srpskih košarkaša startuje u noći između utorka i srede.

Starosedeocima Nikoli Jokiću (Denver), Nemanji Bjelici (Minesota) i Bobanu Marjanoviću ovog leta u najjačoj košarkaškoj ligi sveta pridružili su se "rukiji" Miloš Teodosić (Los Anđeles Klipersi) i Bogdan Bogdanović (Sakramento).

Malo je nedostajalo da brojka bude veća za još jedno ime, ali je Rade Zagorac dan pre starta sezone dobio otkaz u Memfisu i moraće da pronađe novu sredinu.

Prema najavama, srpska "petorka" imaće sasvim solidan prostor u svojim timovima i mesto za dokazivanje, a posebno se očekuje da Jokić nastavi sa blistavim partijama u Denveru i veliki uspon.

Na otvaranju nove sezone sastaju se dva glavna favorita Istočne konferencije, osetno pojačani Klivlend i Boston boriće se u Ohaju dva sata iza ponoći po našem vremenu, a dva i po sata kasnije očekuje se još jedan zanimljiv meč, branilac šampionskog prstena Golden Stejt igra protiv Hjustona.

Pitanje svih pitanja je ko i da li može neko da skine moćni Golden Stejt sa trona, nakon što su u prošom velikom finalu deklasirali Klivlend 4:1.

Svi već sada vide novo finale Voriorsa i Kavalirsa, s tim da će Boston, San Antonio, Hjuston i otsali pokušati da im pokvare planove i naprave iznenađenje.

tanjug.rs
Foto: FreeDawkins/youtube printscreen, Eurohoops TV/youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter