Izvor:
26.10.2017 u 13:51
0

RADONJIĆ KANDIDAT ZA TRENERA BASKONIJE!

Poraz od Valensije u trećem kolu Evrolige spustio je zavesu na trenerski rad Pabla Priđonija u Baskoniji, što je početnik na klupi ekipe iz Vitorije sam potvrdio na konferenciji za štampu, kada je definitivno dao ostavku. Mladi trener, kome je ovo bio prvi angažman po okončanju bogate karijere, platio je danak neiskustvu, ali i pritisku i ogromnim očekivanjima navijača.

Ovakav ishod mogao se očekivati još i tokom sredine oktobra, kada su počele i prve spekulacije o mogućoj Priđonijevoj smeni.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, još od tada u mislima Baskonijine uprave javilo se jedno ime – Dejan Radonjić. Priđonijev odlazak ubrzao je stvari – jer trofejni stručnjak i nekadašnji trener Crvene zvezde jeste tema razgovora u kancelarijama klupske vrhuške. Dosad nije bilo zvaničnih kontakta, ponajviše zbog toga što su hteli da pruže Priđonijušansu da se ispravi.

Dejan Radonjić je sada među dvojicom glavnih kandidata za upražnjeno mesto. Drugo ime visoko rangirano na listi želja je prošlosezonski osvajač ACB lige Pedro Martinez. On je posle velikog uspeha u španskom prvenstvu napustio tabor Valensije i od tada je bez angažmana. U Baskoniji je, baš kao i Radonjić, bio rado viđen još letos, ali se ekipa tada opredelila da Priđoniju pruži šansu.

Podsetimo, Baskonija je praktično obnovila interesovanje koje datira još od prošle godine, otkad je Radonjić u orbiti klupskih glavešina. Sada je mogućnost da se dugo čekani transfer realizuje postala realnija nego ikad pre. Pre svega iz razloga što najtrofejniji trener u istoriji crveno-belih nema klub.

Kako se može čuti, najbolji igrač Baskonije Tornike Šengelija je posle utakmice sa Valensijom izjavio da će zajedno sa ostatkom tima pokušati da ubedi Priđonija da promeni mišljenje i nastavi sa radom.

Dani će pokazati kakvom će se filozofijom poneti odgovorni u Baskoniji. Zasad stvari nisu išle kako treba, pošto se klub nalazi na začelju tabele Evrolige, uz samo dve pobede ove sezone u svim takmičenjima.

Happytv.rs/Mozzartsport.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter